Δώδεκα άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση από την Καλαμάτα για Γερμανία

Δώδεκα άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση από την Καλαμάτα για Γερμανία

Επτά αλλοδαποί με παράνομα έγγραφα και πέντε ανήλικα παιδιά, επιχείρησαν να επιβιβαστούν στην ίδια πτήση για Γερμανία από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το βράδυ του Σαββάτου.
Οι συλλήψεις από τους αστυνομικούς του Σταθμού του αεροδρομίου, έγινε σε έξι  διαφορετικές περιπτώσεις.
 
Συλλήψεις
Συνολικά, συνελήφθησαν, δύο άνδρες ηλικίας 29 και 37 ετών και πέντε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 36 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Όλοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά.
Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν ένα ζευγάρι από το Ιράκ, με τον 29χρονο άντρα να επιδεικνύει διαβατήριο από το Ομάν  και την 29χρονη γυναίκα διαβατήριο από το Μπαχρέιν. Επίσης, συνόδευαν τα δυο ανήλικα παιδιά τους για τα οποία επέδειξαν διαβατήρια από το Ομάν.
 Ακολούθως, εντοπίσθηκε και συνελήφθη μια 36χρονη από την Τουρκία που επέδειξε ταυτότητα Αυστριακών Αρχών. Συνόδευε και το ανήλικο παιδί της για το οποίο επίσης επέδειξε ταυτότητα Αυστριακών Αρχών.
 Επίσης, συνελήφθη μια 35χρονη από την Τουρκία που επέδειξε ταυτότητα πορτογαλικών αρχών, ενώ συνόδευε και  τα δύο ανήλικα παιδιά της για τα οποία επίσης έδειξε στους αστυνομικούς ταυτότητες πορτογαλικών αρχών.
Σε άλλες τρεις περιπτώσεις για την ίδια πτήση, συνελήφθησαν μια 29χρονη  και ένας 37χρονος από την Τουρκία, που επέδειξαν ταυτότητες Τσεχικών Αρχών και μια 25χρονη από τη Σομαλία που επέδειξε διαβατήριο γαλλικών αρχών.
Όλα τα έγγραφα που επιδείχθηκαν κατασχέθηκαν, ως αμφιβόλου γνησιότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ, η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη