Εξαγωγή 5.000 τόνων πυρηνέλαιο στην Ισπανία το 2018

Εξαγωγή 5.000 τόνων πυρηνέλαιο  στην Ισπανία το 2018

 
Από την «ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ» και την «Κ. Χατζέλης Α.Ε.»

Το τρίτο πλοίο με πυρηνέλαιο για την Ισπανία φέτος φορτώνουν από χθες από το λιμάνι της Καλαμάτας οι εταιρείες «Οικοενέργεια» και «Κ. Χατζέλης Α.Ε» και γι’ αυτή την εξαγωγική δραστηριότητα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο ιδιοκτήτης των εταιρειών, Τ. Χατζέλης.

Όπως είπε μιλώντας στο «Θ», το πυρηνέλαιο είναι το κύριο προϊόν των πυρηνελαιουργείων του στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. «Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική εμπορική και εξαγωγική επιτυχία, γιατί ο αγοραστής είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πυρηνελαιών του κόσμου. Είναι μια μεγάλη βιομηχανία στην Ισπανία που έχει και καθετοποιημένες μονάδες. Ενθουσιάστηκε με την ποιότητα των πυρηνελαίων μας και αυτό εμείς το αποδίδουμε και στις ελιές της περιοχής μας, αλλά και στον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τους πυρήνες. 
Έχουμε αρκετά σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις βελτιώνουμε συνέχεια. Αυτή η εξαγωγική επιτυχία διασφαλίζει τη θέση μας στις αγορές της Ευρώπης, γιατί εκτός από αυτόν, έχουν έρθει κι άλλοι και ζητούν να αγοράσουν από εμάς», τόνισε ο κ. Χατζέλης.
Συνολικά φέτος οι δύο εταιρείες έχουν εξάγει στο συγκεκριμένο αγοραστή 5.000 τόνους πυρηνέλαιο.
 
 
 
-Σε μια εκτενή και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο «Θ» αύριο Κυριακή, εκτός από την εξαγωγική αυτή δραστηριότητα ο κ. Χατζέλης μιλά για το πρόβλημα στην περιοχή του Μελιγαλά από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, ενώ αναφέρει τι έχει κάνει η δική του εταιρεία και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη