Εξηγήσεις για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Εξηγήσεις για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στα… καλά χρόνια της χώρας, τότε – για παράδειγμα – που έσπερναν ΤΕΙ ανά την επικράτεια, πολλοί ήταν αυτοί που “τρούπωσαν” με τον… μπάρμπα στην Κορώνη.  
Ορισμένοι, δε, από αυτούς από… σφουγγοκωλάριοι πράσινων βουλευτών (κυρίως) έγιναν μέχρι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην τοπική μας κοινωνία. Θα μου πείτε, περασμένα (σ.σ. ναι), ξεχασμένα (σ.σ. όχι). 
Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ορισμένοι αφελείς πίστεψαν ότι αυτά τελείωσαν. Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες, στο διαγωνισμό για επικουρικές προσλήψεις προσωπικού νοσηλευτών ΔΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγιναν επιλεκτικοί υπολογισμοί των μορίων, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένας πλασματικός πίνακας προσλήψεων.  
Αλλοίμονο, όμως, αν το υποτίθεται (;) καινούργιο δεν έχει συνέπεια στο λόγο του και αξιοπιστία. Και ξέρετε ότι η αξιοπιστία κρίνεται κάθε στιγμή.  
Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν στιγμές που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο κάδρο του “παλαιού συστήματος”, της αίσθησης ότι δε διαφέρει από τους άλλους, ότι αποτελεί συνέχεια ή ότι διαχειρίζεται -ενδεχομένως καλύτερα- την κρίση και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο. 
Θεωρήσαμε ότι αυτή η αίσθηση θα πρέπει να ανατραπεί, όχι με ατάκες, όχι με συνθήματα, όχι με επικοινωνιακά τρικ, αλλά με την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις αυτές. 
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες, πάμε «σε μία από τα ίδια» κατάσταση. Η 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα πρέπει να δώσουν πεντακάθαρες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο διαγωνισμό… 
Α.Π.