Επίσημη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Μεσσήνη και Πύλο- Όλο το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Μεσσήνη και Πύλο- Όλο το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσει κατά το ερχόμενο διήμερο, 19 και 20 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Αύριο Παρασκευή στις 11.30 το πρωί θα αφιχθεί στη Μεσσηνία, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου  θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρο Θέμελη, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.
Την επομένη θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 π.μ. θα χοροστατήσει της επισήμου δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, θα προστεί της επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο πεσόντων της Ναυμαχίας και θα παρακολουθήσει την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. Στις 12.15 μ.μ. θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από της ιδρύσεώς της, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.
Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσσηνία κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημητρίου Καφαντάρη.
 
Δήμαρχος Μεσσήνης
Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης για την επικείμενη βράβευση του καθηγητή Πέτρου Θέμελη από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο αναφέρει: «Οι δύο πιο σταθεροί και ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελληνικού Έθνους είναι η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός. Αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα θεσμών, αρχών και αξιών, που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας στην εξέλιξή της.
Έχουμε την τιμή ως Δήμος, έχω τη χαρά ως δήμαρχος την Παρασκευή  να φιλοξενούμε την εκδήλωση τιμητικής διακρίσεως του καθηγητή Πέτρου Θέμελη από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
H Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός είναι διαχρονικές αξίες και εμπεριέχουν αρχές οι οποίες είναι φάροι αιωνιότητας και εκπέμπουν φως για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης.
Αυτό το αντάμωμα δεν είναι μόνο τιμητικό, είναι ουσιαστικό, διαχρονικό και σημαντικό για όλους».