Θύελλα και στη Σπάρτη παρά τα προβλήματα και πάντα πρώτη στον 8ο Όμιλο…

Θύελλα και στη Σπάρτη παρά τα προβλήματα και πάντα πρώτη στον 8ο Όμιλο…

Σταθερά στην κορυφή του 8ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής παραμένει η ομάδα της Καλαμάτας που πέρασε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και από την Σπάρτη, κερδίζοντας με 2-0 την ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου. Εκτός από το άμεσο κέρδος των 3 βαθμών η τοπική μας ομάδα επιβεβαίωσε με το 5 στα 5 τη στόφα πρωταθλητή που τη διακρίνει φέτος, πετυχαίνοντας τον στόχο της παρά τις αρκετές απουσίες και την ανατροπή των πλάνων του προπονητή Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος είδε στο πρώτο 20λεπτο να αποχωρούν τραυματίες οι Τσόπελας και Γιόνδης (αμφότεροι αντιμετώπιζαν πρόβλημα μέσα στην εβδομάδα και «επιστρατεύθηκαν» λόγω περιορισμένων επιλογών). Την προσπάθεια των «μελανόλευκων» ενίσχυσαν με καταλυτικό τρόπο περισσότεροι από 200 φίλαθλοι της ομάδας και ειδικά οι οργανωμένοι έκαναν την κερκίδα των φιλοξενουμένων να μοιάζει με γηπεδούχων…
Τα γκολ που …ξεκλείδωσαν τη νίκη για το μεσσηνιακό συγκρότημα ήρθαν στο β’ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 65’ ο Μίνγκας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 72’ ο Πινδώνης διασφάλισε το 3ποντο.
Στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία με τους γηπεδούχους να απειλούν στο ξεκίνημα με τον Ντιατά (ο Βούρας απέκρουσε) και την Καλαμάτα να φτάνει στην εκπνοή κοντά στο 0-1 με διπλή προσπάθεια του Λαθύρη.
Στο β’ μέρος η ομάδα του Χριστόπουλου μπήκε πιο αποφασισμένη και στο 53’ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού που σταμάτησε σουτ του Ψάνη.
Στο 65’ η μελανόλευκη υπεροχή καρποφόρησε με σουτ του Μίνγκα από πλάγια δεξιά και στο 72’ ήρθε και το 0-2 με προβολή του Πινδώνη (έπειτα από κόρνερ του Μίνγκα και κακό διώξιμο από τους αμυντικούς).
Στο 75’ ο Λαθύρης βρέθηκε μια ανάσα από ένα τρίτο γκολ, όμως σούταρε αουτ από κοντά.
ΑΕ ΠΕΛΛΑΝΑΣ/ΚΑΣΤΟΡΕΙΟ: Κραβαρίτης, Γενιτσαρίδης, Παναγιωτίδης, Εμέκα (66′ Μπιταξής), Καλογέρης (53′ Λ. Ρασιάς), Αναστασάκος, Γεωργαντάς (76′ Ζαραφέτας), Λαμπρόπουλος, Ντιατά, Σικαλόπουλος, Γουόρντεν (63′ Στ. Ρασιάς).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας (18′ λ. τρ. Ζελέκου), Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης, Πινδώνης, Γιόνδης (21′ λ. τρ. Λαθύρης), Μίνγκας (89′ Χότζα), Μαστραντωνάκης (80′ Γκελγκέρια).
  
Ι. Χριστόπουλος: Αυτή ομάδα πάει για πρωτάθλημα… 
«Ήταν η πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα τόσο για το βαθμό δυσκολίας του αγώνα αλλά και για τις συνθήκες που ήρθαμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος και συνέχισε: «Η ομάδα ήταν αποδεκατισμένη και μάλιστα δύο παιδιά που είχαμε στον πάγκο δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν ως αλλαγή εξαιτίας προβλημάτων της τελευταίας στιγμής (σ.σ. ο Μπίζος είχε ένα σφίξιμο στο πόδι, ενώ ο Γκελκέρια πληγώθηκε από μια σανίδα στο γήπεδο!). Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, έδειξαν τις δυνατότητές τους και αυτή ήταν μια νίκη όποια πραγματικά μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε ότι αυτή ομάδα πάει για πρωτάθλημα.
Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να παίζουμε σε κάθε ματς χωρίς 9 παίκτες όπως ήμασταν σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) και δε νομίζω πως άλλη ομάδα, είτε στον όμιλο είτε σε άλλη κατηγορία, θα μπορούσε να το πετύχει αυτό και να κάνει πέντε στα πέντε. Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ποδοσφαιριστές και αυτοί πρέπει να χαρούν την επιτυχία.
Είναι πολλοί οι τραυματισμοί αυτοί της κακοτυχίας. Μέσα στο ματς χάσαμε δυο παίκτες, υπήρχαν ήδη οι απουσίες των Αθανασόπουλου, Αντωνιάδη, ο τελευταίος μάλιστα θα λείψει ένα μήνα μετά το κάταγμα που έπαθε. Εάν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως δεν έχουμε στην διάθεσή μας τους ξένους, γίνεται εύκολα αντιληπτό για πόσο σοβαρές απουσίες μιλάμε. Φαίνεται ότι υπάρχει ειδικό βάρος στην ομάδα, στη φανέλα που φοράμε. Ο ένας με τον άλλον βρίσκουμε δύναμη και όλα αυτά τα προβλήματα μας γιγαντώνουν, μας ενώνουν πιο πολύ και μας κάνουν όλο και περισσότερο οικογένεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος, ενώ ευχαρίστησε την ομάδα της Πελλάνας για την φιλοξενία και συνεγχάρη τον προπονητή της Ηλία Αναστασάκο «γιατί κάνει καλή δουλειά, έχει χτίσει μια ομάδα που είναι πάντα κοντά στο αποτέλεσμα. Αν υπάρχει υπομονή και επιμονή σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται σίγουρα η Πελλάνα θα βελτιώνει συνεχώς το πρόσωπο της».
Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο απροσπέλαστος αμυντικός Γιάννης Βοσκόπουλος, λέγοντας: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα με το κόουτς για την αναμέτρηση. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι αλλά δείξαμε πως ήμαστε πραγματική ομάδα. Δεν θέλω να σταθώ σε απουσίες καθώς όλα τα παιδιά που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν ανταποκριθεί 100%. Κοιτάζουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και θέλουμε να κερδίζουμε βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά. Ευχαριστούμε και τον κόσμο μας που για μια ακόμη φορά ήταν καταπληκτικός».
 
 
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ασπρόπυργος–ΑΟ Κατασταρίου 3-1
ΑΟ Εικοσιμίας–Ένωση Λέρνας 0-0
ΑΕ Ερμιονίδας–Αστέρας Βλαχιώτη 2-0
Αμβρυσσέας Διστόμου–Πάμισος 3-0
ΑΟ Υπάτου–Μανδραϊκός 0-0
Παναργειακός–Παναρκαδικός 2-0
ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου-Καλαμάτα 0-2

Η βαθμολογία
1. Καλαμάτα 15 10-0
2. Παναργειακός 12 6-3
3. Ασπρόπυργος 12 15-2
4. Ερμιονίδα 11 6-1
5. Μανδραϊκός 9 3-1
6. Παναρκαδικός 7 7-6
7. ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου 7 5-6
8. ΑΟ Υπάτου 7 5-4
9. Αμβρυσσέας Διστόμου 5 5-4
10. ΑΟ Κατασταρίου 5 5-5
11. Αστέρας Βλαχιώτη 4 4-9
12. Ένωση Λέρνας 1 0-6
13. Πάμισος Μεσσήνης 1 3-11
14. ΑΟ Εικοσιμίας 1 0-16