Κανένα «χρίσμα» και καμία «στήριξη» στο Δήμο Καλαμάτας από τη Νέα Δημοκρατία

Κανένα «χρίσμα» και καμία «στήριξη» στο  Δήμο Καλαμάτας από τη Νέα Δημοκρατία

«Στήριξη σε Νίκα στην Περιφέρεια, και συμπόρευση με όποιο Νεοδημοκράτη Υποψήφιο περάσει στο 2ο γύρο» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους «εν δυνάμει» υποψηφίους
 
Το «γαλάζιο» διήμερο στην Πύλο, με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε και… «ειδήσεις» που αφορούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι απ’ όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας που επισκέφθηκαν την πανέμορφη Πύλο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με σκοπό να… συναντήσουν από κοντά τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πολύ καλά ενημερωμένος για όλα τα τεκταινόμενα στη Μεσσηνία. Ειδικά για το Δήμο Καλαμάτας, φαίνεται πως γνωρίζει ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον περισσότεροι του ενός υποψήφιοι από το χώρο της «κεντροδεξιάς» παράταξης…
Δημόσια ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει κάτι και, όπως τόνιζαν συνεργάτες του, ισχύει η δήλωση που έκανε από την Κορινθία, δηλαδή ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα δώσει «χρίσματα» στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης.
«Εξαίρεση», όπως φαίνεται, αποτελεί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, όπου ουσιαστικά και με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοινώθηκε η στήριξη του προέδρου της Ν.Δ. στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, με τις «ευλογίες» και του «συντοπίτη» του, πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ευχαριστημένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Πύλο το Σαββατοκύριακο και είχε ολιγόλεπτο τετ – α –τετ με τον πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς είναι η μοναδική ισχυρή υποψηφιότητα από το χώρο της κεντροδεξιάς στη Μεσσήνη, ενώ στην «Πειραιώς» συνυπολογίζουν ότι εκλέχθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες από τη δημοτική παράταξη της Ν.Δ., αντικαθιστώντας τον Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έχει βάλει «πλώρη» για την Περιφέρεια, στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα.
 
Στην Καλαμάτα τα δύσκολα… και ο «καφές»  κάτω από τον πλάτανο στην Πύλο

Αν στην Πύλο και τη Μεσσήνη τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας. Όπως είναι φυσικό, το μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η πρωτεύουσα του νομού, η Καλαμάτα. Ύστερα από 13 χρόνια που η κεντροδεξιά δημοτική παράταξη βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου με τον Παναγιώτη Νίκα, το «κενό» που αφήνει ο δήμαρχος επιθυμούν αρκετοί να το αντικαταστήσουν.
Μετά την αποχώρηση για Αθήνα του προέδρου της Ν.Δ., ο πρώην πρωθυπουργός κάθισε κάτω τα αγαπημένα του πλατάνια, στην κεντρική πλατεία της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Πύλου, συνοδεία δεκάδων στελεχών απ’ όλη τη Μεσσηνία.
Εκεί ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, να ενημερωθεί για όσους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Δήμο Καλαμάτας, εκτός της Ελένης Αλειφέρη και του Θανάση Βασιλόπουλου, οι οποίοι ήταν παρόντες και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους οι ίδιοι στον πρώην πρωθυπουργό.
Η Νατάσσα Κυριακοπούλου ενημέρωσε για όλα τα ονόματα που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και είτε έχουν οι ίδιοι δηλώσει την πρόθεσή τους να ηγηθούν συνδυασμού είτε έχουν τα ονόματα τους «γραφεί» ή «ακουστεί».
Ακούγοντας προσεκτικά την πρόεδρο της ΝΟΔΕ ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε προς όλους ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα δεν έχουν πρόθεση να «εμπλακούν», ενώ στηρίζουν όλους τους υποψηφίους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, υπό δύο όρους: «Να δηλώσουν ξεκάθαρα τη στήριξή τους στον Παναγιώτη Νίκα στις περιφερειακές εκλογές και στο 2ο γύρο, εφόσον περάσει μόνο ένας υποψήφιος της κεντροδεξιάς παράταξης, όλοι οι υπόλοιποι να δεσμευτούν στήριξη σ’ αυτόν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς το πρωί της Κυριακής είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρείται «εξαιρετικά» απίθανο να μη συζητήθηκαν και όσα συμβαίνουν στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος τη Ν.Δ. έχει «τυφλή» εμπιστοσύνη στον πρώην πρωθυπουργό για όσα συμβαίνουν στη Μεσσηνία. Πάντως, και στα κεντρικά της Ν.Δ. στην οδό «Πειραιώς» εκτιμούν ότι δύσκολα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα φτάσουν μέχρι τέλους και δεν αποκλείεται η κατάσταση να επανεκτιμηθεί, όταν οι συνθήκες θα έχουν «ωριμάσει» περισσότερο, έπειτα από λίγους μήνες.
Μέχρι τότε, όμως, το «ξεκάθαρο» μήνυμα που εστάλη από την Πύλο είναι ότι κανείς δεν έχει «χρίσμα» ή «στήριξη» και όποιος δηλώνει κάτι τέτοιο, εκφράζει μόνο «ευσεβείς πόθους» και όχι την πραγματικότητα.
Σίγουρα, μετά και τις εξελίξεις το Σαββατοκύριακο στην Πύλο, οι διεργασίες των εν δυνάμει υποψηφίων αναμένεται να «φουντώσουν», με τα «Χριστούγεννα» να αποτελούν καταληκτική ημερομηνία γι’ αυτούς που επιθυμούν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη
(Φωτο: Κώστας Κάραλης)