Με Φουάση και Γιόνδη συνέχισε το νικηφόρο σερί και έμεινε στην κορυφή η Καλαμάτα


Με δύο γκολ του Φουάση και άλλα δύο με τον Γιόνδη, που σημειώθηκαν μέσα στα πρώτα 26 λεπτά, η Καλαμάτα μετέτρεψε σε …περίπατο την κυριακάτικη αναμέτρηση στην Κεφαλλονιά, κόντρα στον ΑΟ Εικοσιμίας. Αν και φαίνεται ότι πρόκειται για τον πιο αδύναμο αντίπαλο στον 8ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο επαγγελματισμός και η σοβαρότητα της τοπικής μας ομάδα «πιστώνονται» ως προσόντα στην δύσκολη «κούρσα» του φετινού πρωταθλήματος. Το προχθεσινό 3ποντο είχε μάλιστα και μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, καθώς η Μαύρη Θύελλα, με το απόλυτο των 9 βαθμών σε τρεις αγώνες, φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου, με μόνο «συγκάτοικο» πλέον τον Παναργειακό, ο οποίος προσγείωσε ανώμαλα την ομάδα του Ασπροπύργου, και θα φιλοξενηθεί την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού σε ένα πραγματικό κρας τεστ δυνατοτήτων για το φιλόδοξο μεσσηνιακό συγκρότημα.
Στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο του Αργοστολίου, με κακό συνθετικό τάπητα, η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Μίνγκα να «σερβίρει» έτοιμο γκολ από δεξιά στον επερχόμενο Φουάση. 
Στο 8’ μετά από σέντρα του Πινδώνη ο Γιόνδης με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 16’ από πάσα του Τσόπελα ο Φουάσης σημείωσε το 0-3 και στο 26’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Πινδώνη-Μαστραντωνάκη ο Γιόνδης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.
Στο πλευρό των «μελανόλευκων» βρέθηκαν και λίγοι φανατικοί φίλοι της ομάδας, που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση και είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν σε …πρώτο χρόνο την τρίτη φετινή νίκη της Καλαμάτας.
ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ (Δημήτρης Ζησιμάτος): Κουστουμπάρδης, Μπάμπης, Στεφανάτος (27′ Κορσιάνος), Πολλάτος Δημ., Φωκάς, Λυκούδης (67′ Πολλάτος Αλ.), Μπούσι, Ντεντλάλα (77′ Μανέντης), Χασάι (46′ Ζαμπαύτης), Κόμητας, Πολυδωράτος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (85’ Μπίζος), Αντωνιάδης, Φουάσης, Πινδώνης, Γιόνδης (78’ Αθανασόπουλος), Μίνγκας, (67’ Λαθύρης), Μαστραντωνάκης (72’ Ζαχαρόπουλος).
  
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Προβάδισμα για Φασουλή-Γεωργακλή… 

Η παραίτηση του Νίκου Κακαλέτρη αναγκάζει τους υπεύθυνους του Παμίσου να αναζητήσουν για τρίτη φορά προπονητή φέτος, καθώς είχε προηγηθεί και η αποχώρηση του Κώστα Κλάδη. Μάλιστα, η παρουσία του τελευταίου τα τελευταία 24ωρα στη Μεσσήνη ύφαναν σενάρια επιστροφής, όμως ο ίδιος ο έμπειρος Καλαματιανός τεχνικός (που αν και είχε βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη στον Αστέρα Αμαλιάδας, οδηγήθηκε κι εκεί σε πολύ πρόωρο «διαζύγιο») απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
Αν και η διοίκηση των «πρασίνων» εξετάζει διάφορες περιπτώσεις, ακόμα και εκτός Μεσσηνίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «παίζει πολύ δυνατά» το δίδυμο Μιχάλης Φασουλής-Νίκος Γεωργακλής. Κάτι, που στην περίπτωση του δεύτερου, ο οποίος είναι και φέτος στο «τιμόνι» της Ανδρούσας, «έδεσε» περισσότερο μετά το χθεσινό φιλικό που τον έφερε αντίπαλο με τον Πάμισο. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του νέου τεχνικού των «Νησιωτών» θα έχει ξεκαθαρίσει εντός των ημερών, καθώς οι υποχρεώσεις του μεσσηνιακού συγκροτήματος είναι πιεστικές για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (την Κυριακή θα υποδεχθεί την Ερμιονίδα) και η βαθμολογική του θέση δεινή στο ξεκίνημα της χρονιάς (3 ήττες, οι δύο εντός, σε ισάριθμους αγώνες).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Αμβρυσσέας Διστόμου – ΑΟ Κατασταρίου 0-0
ΑΟ Εικοσιμίας – Καλαμάτα 0-4
ΑΕ Ερμιονίδας – Ένωση Λέρνας 1-0
Πάμισος – Μανδραϊκός 1-2
Αστέρας Βλαχιώτη – Παναρκαδικός 2-2
ΑΟ Υπάτου – ΑΕ Πελλάνας 0-1
Παναργειακός – Ασπρόπυργος 1-0

Η βαθμολογία
1.   Καλαμάτα 9    6-0
2.   Παναργειακός 9    4-1
3.   Ερμιονίδα 7    3-0
4.   Πελλάνα Καστορείου     7    5-3
5.   Ασπρόπυργος  6    11-1
6.   Καταστάρι     5    3-0
7.   Μανδραϊκός   5    2-1
8.   Παναρκαδικός 4    4-4
9.   ΑΟ Υπάτου    3    3-3
10. Αμβρυσσέας   2    2-3
11. Αστέρας Βλαχιώτη 1    2-7
12. Ένωση Λέρνας     0    0-4
13. Πάμισος Μεσσήνης 0    2-7
14. ΑΟ Εικοσιμία  0    0-13

Η επόμενη αγωνιστική (21/10, 4 μ.μ.)
Πάμισος-ΑΕ Ερμιονίδας
ΑΕ Λέρνας-Αστέρας Βλαχιώτη
Μανδραϊκός-Αμβρυσσέας Διστόμου
Παναρκαδικός-ΑΟ Εικοσιμίας
ΑΟ Κατασταρίου-ΑΟ Υπάτου
Καλαμάτα-Παναργειακός
ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου-Ασπρόπυργος