Μητσοτάκης: «Οι περιφερειακές είναι εκλογές με έντονη πολιτική διάσταση» – Ανακοίνωσε επίσημα τον Π. Νίκα!

Μητσοτάκης: «Οι περιφερειακές είναι  εκλογές με έντονη πολιτική διάσταση» – Ανακοίνωσε επίσημα τον Π. Νίκα!

Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις μετά το «καμπανάκι» από το Κιάτο του προέδρου της Ν.Δ>
 
 
 
 
«Οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία».
Με τη φράση αυτή χθες από την Κορινθία και έχοντας στο πλευρό του τον επίσημο πλέον υποψήφιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «χτύπησε» το καμπανάκι στα στελέχη του που θα θελήσουν να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές του κόμματος.
Μάλιστα, άμεσα αντέδρασε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας, Ελένη Παναγιωτοπούλου, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από το αξίωμα και διαχωρίζοντας τη θέση της από τον περιφερειάρχη και την υποψηφιότητα Π. Τατούλη, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνει απλή περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας μέχρι τη λήξη της θητείας της.
Κατά την περιοδεία του στην Κορινθία, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο νομό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του κ. Νίκα, ενώ τόνισε: «Η χώρα πρέπει, επιτέλους, να αναπνεύσει. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί μια ισχυρή λαϊκή εντολή, για να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών».
 
«Η καλύτερη δυνατή επιλογή»
Μετά την επίσκεψή του στο Κιάτο, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τη στήριξη στον κ. Νίκα και απάντησε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Κι επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι, επίσης, απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή».
 
«Αντάρτες»
Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και ερώτηση για στελέχη της Ν.Δ. που δεν παρευρέθησαν στη χθεσινή περιοδεία και τα οποία ανήκουν στην παράταξη του κ. Τατούλη. Όπως τόνισε, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους και πρόσθεσε: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Άρα, οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία.
Κι αυτό συμβαίνει, διότι οι Περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επιμέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι, όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά και η νικηφόρα επιλογή».
 
Δήμοι
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τους Δήμους και αν θα δοθούν χρίσματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις Περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους Δήμους τους».
Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν λίγο υπομονή, όταν ρωτήθηκε αν δε θα δοθούν χρίσματα και στις πρωτεύουσες των νομών.
 
Παραίτηση Ελ. Παναγιωτοπούλου
Αμέσως μετά την περιοδεία του κ. Μητσοτάκη η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας, Ελένη Παναγιωτοπούλου, προχώρησε στην εξής δήλωση:
«Ύστερα από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ν.Δ. στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όπως είχα δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν, προκύπτει προφανής ασυμβατότητα του ρόλου μου ως θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Δημ. Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας και της κομματικής μου ιδιότητας, ως αναπληρώτριας γραμματέως Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Ως εκ τούτου, πιστή στις αξίες μου και την ιδεολογική μου τοποθέτηση, παραιτούμαι από τη θέση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.
Σεβόμενη την εντολή των πολιτών, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους το 2014, οφείλω να συνεχίσω να υπηρετώ τα συμφέροντά τους από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου Αργολίδας».
Β.Β.