Στα «σκαριά» νέα κεντροαριστερή δημοτική ομάδα στη Μεσσήνη με επικεφαλής τον Χρήστο Χριστόπουλο

Στα «σκαριά» νέα κεντροαριστερή δημοτική ομάδα στη  Μεσσήνη με επικεφαλής τον Χρήστο Χριστόπουλο

Αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις
 
Μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα από τα… «κεντροαριστερά», με στόχο να διεκδικήσει το Δήμο Μεσσήνης, έρχεται να «ταράξει» τα νερά. Όπως γράφαμε πριν από λίγους μήνες, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και από την Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη, δεν έδειχναν ευχαριστημένοι από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και αναζητούσαν μια υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά ανάλογα του υποψηφίου της «κεντροδεξιάς», Γιώργου Αθανασόπουλου.
Οι «διεργασίες» αυτές κράτησαν αρκετό διάστημα και φαίνεται πως το βράδυ της περασμένης Δευτέρας πήραν «σάρκα και οστά». Έτσι ο «κύβος ερρίφθη» για τη δημιουργία της νέας αυτοδιοικητικής ομάδας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρόσωπο που επιλέχθηκε τελικά, μεταξύ άλλων, να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ο δικηγόρος Χρήστος Χριστόπουλος, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Τσώνη.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού, μέχρι πριν από ένα χρόνο, οπότε, ύστερα από «κόντρα» με το δήμαρχο, υπέβαλε την παραίτησή του απ’ αυτή τη θέση.
Θεωρείται δεδομένο ότι μεγάλο μέρος του ΚΙΝ.ΑΛ. πρόκειται να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα, καθώς ο Χρήστος Χριστόπουλος αποτελεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Τ.Ο. Μεσσήνης του κυβερνώντος κόμματος, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Κρασακόπουλος, φαίνεται να στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Χριστόπουλου.
Αντιθέτως, είναι δεδομένο ότι ο Γιώργος Τσώνης απολαμβάνει της στήριξης «κεντρικών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, όπως, για παράδειγμα, του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτή τη νέα αυτοδιοικητική κίνηση αναμένονται σύντομα, ίσως και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Είναι δεδομένο ότι αυτή η εξέλιξη θα βάλει «φωτιά» στο σκηνικό του Δήμου Μεσσήνης και αναμένεται να «πυροδοτήσει» αρκετές ακόμα εξελίξεις.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη