Στις φυλακές οδηγήθηκε 58χρονος που έβαζε φωτιές στη Μεσσήνη

Στις φυλακές οδηγήθηκε 58χρονος που έβαζε φωτιές στη Μεσσήνη

Στις φυλακές οδηγήθηκε ένας 58χρονος άντρας, ο οποίος συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας ως υπεύθυνος του εμπρησμού ενός 9θέσιου οχήματος του Δήμου Μεσσήνης, έξω από το Δημαρχείο της περιοχής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, όπου και δικάσθηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών. Καθώς έχει συλληφθεί κι άλλη φορά για εμπρησμό, με εισήγηση της εισαγγελέως το δικαστήριο αποφάσισε τη μη αναστολή ή μετατροπή της ποινής και διέταξε τη φυλάκισή του.
 
Δε θέλησε να απολογηθεί
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, χθες ο 58χρονος ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν επιθυμεί τριήμερη προθεσμία και αυτός αρνήθηκε.
Πρώτος κατέθεσε ένας αγρότης, ο οποίος είπε ότι εκείνο το βράδυ, λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, καθόταν στην ταράτσα του σπιτιού του και άκουσε την έκρηξη.
Τότε είδε το όχημα έξω από το Δημαρχείο να καίγεται και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία του συνέστησε να καλέσει την Πυροσβεστική.
Μεταξύ αυτών των τηλεφωνημάτων, όπως είπε, άκουσε άλλες τρεις εκρήξεις από το αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια αναγνώσθηκε κατάθεση εμπόρου, ο οποίος είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι του λίγα μέτρα απόσταση από το συμβάν και αναγνώρισε τον κατηγορούμενο να τριγυρνάει το αυτοκίνητο σαν να προσπαθεί να το διαρρήξει.
Στη συνέχεια απομακρύνθηκε και πήγε πίσω από ένα δέντρο. Αυτός μπήκε στο σπίτι του και ένα τέταρτο μετά άκουσε την έκρηξη.
Όταν κλήθηκε από το δικαστήριο ο 58χρονος να απολογηθεί, είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε άλλο στα όσα έχει ήδη πει στην Πυροσβεστική.

Της Βίκυς Βετουλάκη