Σ. Μπακούρος: «Ο Κατσίβελας εξελέγη λόγω συγγένειας με Σαμαρά και διέρρηξε και αυτές τις σχέσεις»

Σ. Μπακούρος: «Ο Κατσίβελας εξελέγη λόγω συγγένειας με Σαμαρά και διέρρηξε και αυτές τις σχέσεις»

«Ανεπάρκεια, ανοργανωσιά, έλλειψη προγραμματισμού, αυτοδιοικητικά και πολιτικά αποτύχατε»
 
 
Βολές κατά ριπάς στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και ευθεία πολιτική μομφή προσωπικά στον κ. Κατσίβελα εξαπέλυσε, προ ημερήσιας διάταξης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος.
Καίτοι ήταν απών ο δήμαρχος Τριφυλίας, κατακεραύνωσε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον κ. Κατσίβελα με βαρείς χαρακτηρισμούς για ανεπάρκεια, ανοργανωσιά, έλλειψη προγραμματισμού, αδράνεια, ενώ σημείωσε σκωπτικά ότι, αντί για Ριβιέρα που προεκλογικά έλεγε ότι θα κάνει την Τριφυλία ο κ. Κατσίβελας, την έκανε γραβιέρα!
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στην εκλογή του κ. Κατσίβελα, την οποία απέδωσε στη συγγενική του σχέση με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι ακόμα και αυτή τη συγγενική σχέση τη διέρρηξε, για να αναδείξει, όπως είπε, ότι παντού και πολιτικά ο κ. Κατσίβελας και η Δημοτική Αρχή τα έκαναν μαντάρα.
Ο κ. Μπακούρος ανέφερε συγκεκριμένα:, «Βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής και όλοι έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να κάνουμε την αυτοκριτική μας και την κριτική μας. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που γίνεται, αγαπητοί συνάδελφοι. Πρώτη φορά αμφισβητείται Δημοτική Αρχή τόσο έντονα στο Δήμο Τριφυλίας. Αναρωτηθήκατε γιατί; Υπάρχουν ανεπάρκειες, υπάρχουν ελλειμματικές λειτουργίες σε πολλαπλά επίπεδα σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αρχή. Δε σας παραξενεύει ότι εν ενεργεία δήμαρχος που μόνο αμφισβητείται αν συλληφθεί να κλέβει ή να βιάσει ή, ή, ή, τότε μόνο αμφισβητείται. Αυτή τη στιγμή και από την ίδια την παράταξή σας υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του δημάρχου! Γιατί γίνονται αυτά; Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι είσαστε ανεπαρκείς! Άκουσα εδώ προηγουμένως, αν είναι δυνατόν, δέκα μέρες πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου να λέτε ότι γίνεται ο διαγωνισμός για την αγροτική οδοποιία! Αυτό τι υποδηλώνει; Αμέλεια και ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια στο ότι αυτά που θα πέσουνε στους δρόμους θα φύγουν με τις πρώτες βροχές. Δεν υπάρχει προγραμματισμός και τίποτα στο Δήμο αυτό. Αυτοδιοικητικά αποτύχατε! Αποτύχατε, αν θέλετε και ενδοπαραταξιακά. Δημιουργήσατε αντιδημάρχους δύο ταχυτήτων, δημιουργήσατε αντιδημάρχους part time και full time. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της παράταξής σας. Δέστε τι γίνεται, ρωτήστε τους προέδρους των κοινοτήτων, είναι κανείς ευχαριστημένος από τη λειτουργία αυτής της Δημοτικής Αρχής; Κανένας δεν είναι! Και οι ανήκοντες στη δική σας παράταξη έχουν προβλήματα. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Διαχειριστήκατε σωστά το στόλο των αυτοκινήτων του Δήμου; Εγκαταλειμμένα  γκρέιντερ, χαλασμένοι φορτωτές, υπερκοστολογήσεις επισκευών και όλα αυτά γιατί; Απλήρωτα συνεργεία. Δε οργανώθηκε ο στόλος, δεν μπήκε σε μία σωστή διαχείριση. Έρχομαι τώρα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Είχα πει και παλαιότερα ότι ο κάθε αντιδήμαρχος κάνει ομόκεντρους κύκλους με το υπαλληλικό προσωπικό κατά το δοκούν και ψηφοθηρικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη δίωξη της κυρίας Πετροπούλου… […] Ο προγραμματισμός των έργων: Κύριοι, αποτύχατε! Είναι δυνατόν στην Κυπαρισσία να μην έχει πέσει ένα τετραγωνικό ασφαλτοτάπητα; Ξέρετε τι λέει η γειτονιά; Ότι ο έργο το έχει πάρει ο αδερφός του κ. Τατούλη και δε θέλει να τον στεναχωρήσει ο δήμαρχος. Βγείτε μία βόλτα στην Κυπαρισσία! Να δείτε τις λακκούβες και να δείτε την επικινδυνότητα των δρόμων. Τελειώνει η θητεία σας, σε 5 μήνες. Τι θα πείτε στον κόσμο; Ότι κάναμε την Τριφυλία Ριβιέρα; Δυστυχώς δεν την κάνατε Ριβιέρα. Γραβιέρα, την κάνατε!».
Ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στην κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτηρίων, θέμα το οποίο «έτρεξε» προσωπικά και πέρασε και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό συμβούλιο, αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, επί ενάμιση χρόνο “αύριο γκρεμίζονται” και δεν έχουν ακόμα γκρεμιστεί».
«Τι φταίει», αναρωτήθηκε και απάντησε «η ανοργανωσιά». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, κανένας προγραμματισμός στις δραστηριότητες του Δήμου…».
Σχετικά με την πολιτική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μπακούρος τόνισε εξαπολύοντας ευθεία πολιτική μομφή προσωπικά στον κ. Κατσίβελα: «Δυστυχώς, και πολιτικά τα κάνατε μαντάρα. Έτσι; Τα κάνατε μαντάρα. Ο κ. Κατσίβελας εν πολλοίς και τοις πάσι γνωστό ότι εξελέγη δήμαρχος λόγω της συγγένειας με τον κ. Σαμαρά! Και αυτό το διαρρήξατε. Και αυτές οι σχέσεις διερρήχθησαν. Πολύς κόσμος είχε πει τότε ότι “θα φτιάξουμε την Τριφυλία εκ του συγγενικού δεσμού”…».
 
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου