«Τρίζει» η ενότητα της πλειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας παρά τις προσπάθειες για κοινή πορεία

«Τρίζει» η ενότητα της πλειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας παρά τις προσπάθειες για κοινή πορεία

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ φυσικό να προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις στη δημοτική του ομάδα.
Όσο κι αν ο ίδιος επιθυμεί να «ελέγξει» τις εξελίξεις, γνωρίζει ότι αυτό πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει. Ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία. Ακούμε για τον Παύλο Μπουζιάνη, τη Μαρία Οικονομάκου, τον Θανάση Βασιλόπουλο, τον Ανδρέα Καραγιάννη, αλλά και ονόματα εκτός δημοτικής ομάδας, όπως της Ελένης Αλειφέρη.
Ειδικότερα, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες η Μαρία Οικονομάκου θα ανακοινώσει την απόφασή της για το πολιτικό της μέλλον. Είναι, δε, πολύ πιθανό να αποφασίσει να ακολουθήσει ακόμη και δική της αυτόνομη πορεία.
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα σε ένα χώρο εστίασης, όπου και θα προσπαθήσουν να συζητήσουν και να συναποφασίσουν για πρόσωπο ή πρόσωπα τα οποία θα προταθούν προς τα κεντρικά του κόμματος.
Βέβαια, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να επιλεγεί κάποιος υποψήφιος/α εκτός δημοτικής ομάδας και τότε ούτε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά.
Αν, πάντως, ήθελε κάποιος να συνεχίσει τη σεναριολογία, φαίνεται πολύ δύσκολο η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας να κατέβει ενωμένη στις εκλογές του 2019 για το Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.