Χωρίς κράνος η πλειοψηφία των δικυκλιστών στη Μεσσηνία

Χωρίς κράνος η πλειοψηφία των δικυκλιστών στη Μεσσηνία

Από τα 24 μηχανάκια που έλεγξαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί της Τροχαίας στη Μεσσηνία, οι 18 επιβαίνοντες δε φορούσαν προστατευτικό κράνος και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Το ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με παλαιότερους ελέγχους, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».
Την προηγούμενη εβδομάδα, από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της μη χρήσης προστατευτικού κράνους.
 
Παραβάσεις
Στο πλαίσιο αυτό, από 564 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 2.742 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.598 παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (461), του Ηρακλείου (132), του Ρεθύμνου (125), των Δωδεκανήσων (99), των Χανίων (78) και της Αχαΐας (77).
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και  ελέγχθηκαν 25 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά στο νομό μας 18 πράξεις βεβαίωσης  παράβασης του ΚΟΚ για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες εβδομάδες και στόχος είναι η πρόληψη και ο περιορισμός των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη