«Άνοιξε λογαριασμό» με ΑΕΚ ο Γιάννης Σαρδέλης


Με πολλά παιδιά από την ομάδα Νέων στη σύνθεσή της, ανάμεσά τους και ο νεαρός Καλαματιανός επιθετικός, Γιάννης Σαρδέλης, η ΑΕΚ νίκησε χθες 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.
Ο Σαρδέλης που αναδείχθηκε από τον Πατίστα και εντάχθηκε πριν λίγα χρόνια στην Κ17 της Ένωσης, με ταλέντο, δουλειά, προσήλωση και υπομονή, ανέβηκε ένα ένα τα σκαλιά και έγινε επαγγελματίας στους «κιτρινόμαυρους» το περασμένο Καλοκαίρι.
«Όσον αφορά τον Σαρδέλη, ο οποίος σε λίγες μέρες γίνεται 18 ετών, μπήκε για το τελευταίο τέταρτο περίπου (77’) στη θέση του Γιαννιώτα από τη δεξιά πλευρά και έδειξε πολύ δραστήριος. Ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα του Απόλλωνα από εκείνη την πτέρυγα και είχε γρήγορη κίνηση, βρίσκοντας το τέλος και το γκολ», αναφέρει το Gazzetta.gr.
Ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής αξιοποίησε ιδανικά κάθετη μπαλιά, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας και πλασάροντας εύστοχα από πλάγια δεξιά.
Ο Σαρδέλης προβιβάστηκε φέτος στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, ενώ στο Youth League τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει δύο συμμετοχές απέναντι σε Άγιαξ και Μπάγερν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και παρακολούθησε το παιχνίδι είναι ο βετεράνος Φιλιατρινός άσος Νίκος Λυμπερόπουλος, τον συντονισμό των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών έχει ο παλαίμαχος Μανιάτης αμυντικός Νίκος Γεωργέας, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στην Κ17 ο Πάρις Τσιγαρίδης, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας (στο παρελθόν έχουν προωθηθεί κι άλλοι Μεσσήνιοι παίκτες).