Βυθισμένη στο πένθος η Τριφυλία μετά το θάνατο των τριών 15χρονων

Βυθισμένη στο πένθος η Τριφυλία μετά το θάνατο των τριών 15χρονων

Ανείπωτη τραγωδία με τρεις 15χρονους μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας νεκρούς χθες το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στο ύψος του οικισμού της Τερψιθέας.
Οι τρεις ήταν κάτοικοι εν ζωή Κυπαρισσίας και η λαθραία βόλτα με το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός 15χρονου έμελλε να βυθίσει στο πένθος όλη την Τριφυλία.
 

Άμορφη μάζα
Στο δρόμο – καρμανιόλα, όπου έχουν χαθεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές, σε επικίνδυνη στροφή, το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις μαθητές συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αντιθέτως κινούμενο όχημα τύπου βαν που ανήκει σε εταιρεία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι μαθητές μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, με συνέπεια να κοπεί ακαριαία το νήμα της ζωής για δύο δεκαπεντάχρονους, έναν Έλληνα και ένα Βούλγαρο, που ήταν συνεπιβάτες.
Ο τρίτος μαθητής, αλβανικής καταγωγής, που ήταν και ο οδηγός του οχήματος, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και αφού διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, διασωληνώθηκε και εν συνεχεία διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου δυστυχώς κατέληξε.
Το μοιραίο όχημα ανήκε στον πατέρα του 15χρονου που οδηγούσε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί έφυγαν από το σχολείο και πήραν το αυτοκίνητο για να πάνε βόλτα. Μάλιστα, ο 43χρονος πατέρας του 15χρονου στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παραχώρηση οχήματος.
 

Πένθος και θρήνος
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, ο 48χρονος αλλοδαπός οδηγός του δεύτερου οχήματος. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, περιπολικά του Α.Τ. Κυπαρισσίας και αστυνομικοί, καθώς και οχήματα με άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας και της Π.Υ. Γαργαλιάνων για τον απεγκλωβισμό των άτυχων παιδιών.
Στο άκουσμα της τραγικής είδησης η Κυπαρισσία βυθίστηκε στο πένθος και βουβός είναι ο θρήνος στην πόλη. Τα τρία νέα παιδιά που «έφυγαν» τόσο πρόωρα και άδικα ήταν αθλητές στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΟΚ.
Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διερευνά το Α.Τ. Τριφυλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
Η.Γ.