«Δειπνοσοφιστές» για το διάδοχο του Νίκα

«Δειπνοσοφιστές» για το διάδοχο του Νίκα

Βασιλόπουλος, Μπουζιάνης, Ντίντα με «μπαλαντέρ» τον Τζαμουράνη
Σε αντίθεση με τη βιβλική “καιόμενη βάτο”, όπου ο Μωυσής βρήκε τη δύναμη με τη βοήθεια του Θεού να μεταφέρει το Λόγο του, στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στην Καλαμάτα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κι αυτό, γιατί στη μετά Νίκα εποχή δεν υπάρχει κάποιος για να δώσει οδηγίες στον… Μωυσή πώς θα χειριστεί αυτό που βλέπει. Με αποτέλεσμα στην “καιόμενη κάλπη” των εκλογών για το Δήμο Καλαμάτας να είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν τις ικανότητες να ηγηθούν ενός δημοτικού σχήματος ή όχι.
Προχθές, σε γνωστή ταβέρνα της Καλαμάτας, μαζεύτηκε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης (σ.σ. απουσίαζε η Μαρία Οικονομάκου και ορισμένοι άλλοι δικαιολογημένα), προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα του προσώπου που θα επιλεγεί να οδηγήσει τη “Δημοτική Πρωτοβουλία” στις κάλπες.
Εν μέσω οίνου, κρέατος και ειδών κυνηγιού, οι σύμβουλοι προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο ώστε να κατέβουν ενωμένοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν τα κατάφεραν, γι’ αυτό θα συγκεντρωθούν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα στο κτήριο του παλαιού Επιμελητηρίου, απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο.
Από τη συνάντηση αυτή κρατάμε τρία ονόματα που εξέφρασαν την προθυμία τους να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας: Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος έχει φροντίσει να φωτογραφηθεί έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, αλλά και να έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, Παύλος Μπουζιάνης και Παναγιώτα Ντίντα.
Βέβαια, ούτε η επόμενη συνάντηση προμηνύει ότι- ακόμα και σε περίπτωση που συμφωνηθεί η διαδικασία και υπάρξει διάδοχος- θα ακολουθήσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κι αυτό, γιατί υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που ακούει στο όνομα Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος έχει εκδηλώσει με κάθε τρόπο την επιθυμία του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, έχει φροντίσει να συζητήσει με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για την υποψηφιότητά του και δεν είναι λίγοι αυτοί που, όχι μόνο διάκεινται φιλικά απέναντί του, αλλά θεωρούν ότι είναι και μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτα λόγω και της πολυετούς πείρας του στα δημοτικά πράγματα.
Μένει, λοιπόν, να δούμε το αποτέλεσμα της επόμενης συνάντησης, τον αριθμό των ενδιαφερομένων για την ηγεσία του ψηφοδελτίου, αλλά και κατά πόσο είναι δυνατό το έρεισμα του Βασίλη Τζαμουράνη στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Πάντως και συζητήσεις έχουν γίνει και θετικές απαντήσεις έχει πάρει…  

Του Αντώνη Πετρόγιαννη