«Ο κακός λύκος» Νίκας και η Κοκκινοσκουφίτσα Νικολάκου

«Ο κακός λύκος» Νίκας και η Κοκκινοσκουφίτσα Νικολάκου

Νικολάκου προς Νίκα: «Παραιτήσου από δήμαρχος» 
Να παραιτηθεί από δήμαρχος Καλαμάτας, από τη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειάρχης, κάλεσε χθες με δηλώσεις της η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάου, τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ άφησε αιχμές για το «δαχτυλίδι» του Δήμου Καλαμάτας κι αν «έχει προδώσει τους συνεργάτες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τον χαρακτήρισε κομματικό, ενώ ανέφερε ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του υποβάθμιζε την αιρετή Περιφέρεια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από την Καλαμάτα για το έργο της Περιφερειακής Αρχής.
 
«Είμαστε δυνατοί»
«Είμαστε εδώ περισσότερο δυνατοί από ποτέ και τη δύναμη αυτή μας τη δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες, όπως μας την έδωσαν και το 2010 και το 2014.  Δεν μπορεί να μας εμποδίσει κάνεις και, βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να μας εξαφανίσει και να μην είμαστε υποψήφιοι το Μάιο του 2019».
Αυτό τόνισε χθες η κα Νικολάκου, ενώ με αφορμή την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου που περιγράφει η μελέτη της «Εγνατία ΑΕ»- και όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης, αφορά στο 2012-, σημείωσε: «Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τον κ. Νίκα ως αντινομάρχη Υποδομών. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε τι κατάσταση παρέδωσε τη δική του αρμοδιότητα και τη δική του ευθύνη σε ό,τι αφορά το μεσσηνιακό νομαρχιακό δίκτυο. Δε χρειάζεται εγώ να πω κάτι περισσότερο τώρα. Ούτε χρειάζεται να μιλήσω εγώ στη Μεσσηνία για τον κ. Νίκα. Για τον κ. Νίκα θα μιλήσω στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Από εκεί και πέρα, όταν θα αποφασίσει ο ίδιος να μιλήσει δημόσια, να μας πει το πρόγραμμά του, το σχεδιασμό του και να σταματήσει τις μυστικές συναντήσεις με κομματικά στελέχη, τότε θα μιλήσουμε με τον κ. Νίκα. Τι να πούμε αυτή τη στιγμή για τη δική του πρακτική και τις δικές του κινήσεις; Είναι λες και ψάχνουμε για κομματάρχη, ενώ εδώ έχουμε ανάγκη από έναν καλό περιφερειάρχη. Όταν θα το καταλάβει αυτό, όταν μας πει τι σκέφτεται, ποιοι είναι για αυτόν οι πυλώνες ανάπτυξης, με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει, τότε θα μιλήσουμε».
 
«Παραιτήσου»
Ακολούθως η κα Νικολάκου είπε πως ο κ. Νίκας έχει εκφρασθεί κατά της αιρετής Περιφέρειας, όταν δήλωσε πως το ΕΣΠΑ κακώς το διαχειρίζονται οι Περιφέρειες και πρέπει να περάσει στους Δήμους. «Συνεχίζει να το λέει αυτό; Συνεχίζει να υποβαθμίζει και να υποτιμά τον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας; Τι να πούμε, όμως, για έναν υποψήφιο που, όταν ρωτήθηκε είπε “δεν καίγομαι και πολύ να είμαι υποψήφιος”. Σήμερα έχουμε ανάγκη από αυτοδιοικητικούς που πατάνε γερά στα πόδια τους, από αυτοδιοικητικούς που έχουν σχέδιο, που έχουν πρόγραμμα, που έχουν όραμα, που είναι εργατικοί και που πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους πολίτες. Η δική του επιλογή είναι λίγο διαφορετική. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: Ο κ. Νίκας πρέπει να παραιτηθεί από δήμαρχος Καλαμάτας. Αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. Θεωρώ ότι ο τρόπος που λειτουργεί αυτή τη στιγμή κάνει κακό στην πόλη μας. Δεν μπορεί να είναι δήμαρχος, όπως ο ίδιος έχει πει, μέχρι τις 4.00 το απόγευμα και από τις 4.00 και μετά υποψήφιος περιφερειάρχης. Είναι αδιανόητο αυτό. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόλο του και να μιλήσει καθαρά στους πολίτες. Έχει ικανότατους συνεργάτες. Άλλωστε, λέει ότι στο Δήμο θα ήθελε να είναι υποψήφιος δήμαρχος ένας από την παράταξη του. Γιατί δεν το κάνει αυτό; Δεν ξέρω, λοιπόν, δεν έχει κάνει άλλες συμφωνίες και έχει παραδώσει την παράταξή του και έχει προδώσει τους συνεργάτες του, ξέρω πάντως ότι είναι αδιανόητο να θέλει να πείσει τους πολίτες ότι υπηρετεί αυτές τις δύο θέσεις με την ευθύνη που πρέπει να υπηρετεί ή, αν θέλετε, με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει κάποιος να υπηρετεί τους πολίτες», κατέληξε η κα Νικολάκου.

Της Βίκυς Βετουλάκη