Ο Νίκας εγγυάται συναίνεση στη διαδοχή του, αλλά…

Ο Νίκας εγγυάται συναίνεση στη διαδοχή του, αλλά…

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις της προχθές ζήτησε από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να παραιτηθεί από τη θέση του, όντας υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκα η απάντησή του πήγε… συστημένη: “Θα παραμένω δήμαρχος Καλαμάτας όσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραμένει στη θέση του και δεν παραιτείται, από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για ανανέωση της θητείας του”.
Σε ερώτηση του “Θάρρους” για τη διαδικασία διαδοχής του στο Δήμο Καλαμάτας υποστήριξε ότι παραμένει εγγυητής της ενότητας της δημοτικής παράταξης και συμπλήρωσε ότι η διαδοχή θα γίνει με ομαλό τρόπο. “Χαίρομαι που υπάρχουν φιλοδοξίες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, αλλά όλα θα γίνουν με συναίνεση. Φυσικά, δεν πρόκειται να επιλέξω εγώ ποιος θα με διαδεχθεί. Προσωπικά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να υπηρετώ την ενότητα και να βοηθώ όπου και όπως μπορώ” σχολίασε. 
Μπορεί ο δήμαρχος να “πιστεύει” αυτά που λέει, όμως η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Και διαγκωνισμοί υπάρχουν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και προσπάθειες ορισμένοι από αυτούς να διαλέξουν το δρόμο της αυτόνομης καθόδου.
Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να δράσει καταλυτικά και η Νέα Δημοκρατία να κατέβει μόνο με έναν υποψήφιο στο Δήμο Καλαμάτας είναι να γίνει δημοσκόπηση με καθαρές διαδικασίες ή να προβλεφθεί μια περισσότερο ανοικτή διαδικασία, αυτή της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της.
Α.Π.