Παρεμβάσεις σε Τριφυλία και Διαβολίτσι με υπογραφή Χαρίτση

Παρεμβάσεις σε Τριφυλία και Διαβολίτσι με υπογραφή Χαρίτση

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 3.754.561,45 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» αφορούν, μεταξύ άλλων, στο Δήμο Τριφυλίας, όπου πρόκειται να δοθούν 205.000 ευρώ και 55.000 ευρώ με ιδίους πόρους του Δήμου.
Οι δικαιούχοι Δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΔΕ 
620.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Διαβολιτσίου 
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, εγκρίθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η απόφαση για χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης της πλατείας Διαβολιτσίου, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα βοηθήσει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής..
Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού, που μάλιστα είχε τεθεί και στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, όταν αρχές Ιουνίου είχε επισκεφτεί την περιοχή. Η πλατεία Διαβολιτσίου παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ -στον οποίο ανήκει- στο Δήμο Οιχαλίας για 15 χρόνια, και έτσι πλέον ξεμπλόκαρε και το πρόβλημα με τη χρηματοδότησή της.
Η πλατεία θα αναπλαστεί, αναβαθμίζοντας έτσι αυτό το σημείο του Διαβολιτσίου. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η Δημοτική Αρχή να… τρέξει πλέον, τις διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το έργο, να αναδειχτεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης.
Α.Π.