Ανατροπή …και Βασιλόπουλος!

Ανατροπή …και Βασιλόπουλος!

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος πήρε το… δαχτυλίδι του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» με ανατροπή στο δεύτερο γύρο της χθεσινής διαδικασίας
 
 
Η διεύρυνση του αριθμού των συμβούλων που είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την επιλογή του διαδόχου του Παναγιώτη Νίκα στη δημοτική παράταξη της “Πρωτοβουλίας” φαίνεται πως ήταν ο καθοριστικός παράγοντας, ώστε να κερδίσει την κούρσα του χρίσματος ο Θανάσης Βασιλόπουλος.
Η διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις έξι το απόγευμα στα γραφεία της Ο.Ε.ΒΕΣ., απέναντι από το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, ενώ έπειτα από μια σύντομη παρέμβαση των τεσσάρων υποψηφίων (Π. Μπουζιάνης, Θαν. Βασιλόπουλος, Παν. Ντίντα και Ν. Μπασακίδης), κατά την οποία ο καθένας ζήτησε την ψήφο των εκλεκτόρων, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.
Ως γνωστόν, το εκλογικό σώμα αποτελούνταν από 53 άτομα, δηλαδή τους 23 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και τους 29 προέδρους κοινοτήτων που ανήκουν στο συνδυασμό, ενώ για να υπήρχε εκλογή από τον πρώτο γύρο, έπρεπε ο υποψήφιος να διαθέτει πλειοψηφία άνω του 50%.
Ο πρώτος γύρος έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα: Παύλος Μπουζιάνης 22 ψήφοι, Θανάσης Βασιλόπουλος 16, Παναγιώτα Ντίντα 9 και Νίκος Μπασακίδης 2. Η εξέλιξη, όμως, στο δεύτερο γύρο ήταν τελείως διαφορετική, αφού ο κ. Μπουζιάνης έχασε και μία ψήφο.
Σύμφωνα με τα καταμετρηθέντα ψηφοδέλτια, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Θανάσης Βασιλόπουλος 28 ψήφοι, Παύλος Μπουζιάνης 21 ψήφοι, ενώ ένας σύμβουλος ψήφισε “λευκό”.
Σύμφωνα με τις φήμες που διέρρεαν όλες τις προηγούμενες μέρες, φαβορί για διάδοχος του δημάρχου εμφανιζόταν ο Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος έλεγχε και το μεγαλύτερο αριθμό των δημοτικών συμβούλων. Από τη στιγμή που δικαίωμα ψήφου απέκτησαν σύμβουλοι εκτός δημοτικής ομάδας, το παιχνίδι “άνοιξε”, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η… μικρή έκπληξη με τον Θανάση Βασιλόπουλο.
Βέβαια, από εδώ και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι κατά πόσο η δημοτική ομάδα θα παραμείνει ενωμένη και θα ακολουθήσουν όλοι το νέο επικεφαλής. Στο σημείο αυτό, μόνο σενάρια και υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος. Όμως, υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να σημειωθούν και αποχωρήσεις, αφού κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι φρόντισαν από πολύ νωρίς να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους, οι οποίες ήταν αντίθετες από το τελικό αποτέλεσμα.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη