Από εποχής Δήμου Θουρίας παρατημένες εκατοντάδες μπάλες με σκουπίδια

Από εποχής Δήμου Θουρίας παρατημένες εκατοντάδες μπάλες με σκουπίδια

Μπορεί ο Δήμος Θουρίας να έχει καταργηθεί εδώ και περίπου 9 χρόνια, όμως ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα και, μάλιστα, επικίνδυνα για όλους, μιας και μιλάμε για σκουπίδια.
Ειδικότερα, σε ένα χώρο που δύσκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει, διότι βρίσκεται αρκετά μέσα από τον κεντρικό δρόμο προς Γαρδίκι, είναι αφημένες εδώ και πολλά χρόνια εκατοντάδες δεματοποιημένες μπάλες με σκουπίδια.
Όπως είναι λογικό, το περίβλημα έχει σαπίσει, με αποτέλεσμα πολλά σκουπίδια να έχουν διασκορπιστεί, ενώ οι δεμένες ακόμα μπάλες είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν και να ρυπάνουν ακόμα περισσότερο το χώρο.
Το «Θάρρος» μίλησε σχετικά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Όπως μας είπε, γνωρίζει για τις μπάλες που βρίσκονται εκεί και, μάλιστα, έγιναν προσπάθειες να μεταφερθούν στη Μαραθόλακκα για επεξεργασία, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο.
Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι τα δέματα βρίσκονται εκεί από την εποχή που υφίσταντο ο Δήμος Θουρίας. Τα δέματα τότε ήταν περίπου 500, ενώ είχε αποφασιστεί να αποκατασταθούν με τον τρόπο της μεταφοράς. Δηλαδή, να μεταφερθούν στη Μαραθόλακκα και εκεί να γίνει η αποκατάσταση. Τότε, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, δεν υπήρχαν φορτηγά πιστοποιημένα για μεταφορά αδρανοποιημένου υπολείμματος σύμμεικτων απορριμμάτων και έτσι δεν έγινε η αποκατάσταση.
Στη συνέχεια και ειδικότερα τον Αύγουστο του 2014, με πιστοποιημένη νταλίκα ο Δήμος Καλαμάτας πήρε δύο φορτία με μπάλες, όμως σημειώθηκαν αντιδράσεις στη Μαραθόλακκα και τελικά μόνο το ένα δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε. Έτσι, μεταφέρθηκαν 50 δέματα στη Μαραθόλακα.
Όσο για την οριστική λύση του ζητήματος, ο κ. Βασιλόπουλος έκανε γνωστό ότι έχουν γίνει συζητήσεις προκειμένου να αποκατασταθούν τα εκατοντάδες εναπομείναντα δέματα στο σημείο και είναι θέμα χρόνου να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση