Η «παραβατικότητα» στο Δήμο Μεσσήνης άνοιξε την προεκλογική διαμάχη!

Η «παραβατικότητα» στο Δήμο Μεσσήνης  άνοιξε την προεκλογική διαμάχη!

-Τσώνης: «Από τους πιο ασφαλείς Δήμους σ’ όλη τη χώρα η Μεσσήνη»
 
-Αθανασόπουλος: «Να βγείτε να τα πείτε στον κόσμο της Μεσσήνης και στα χωριά αυτά…»
 
 
Ένα άρθρο του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, με θέμα την παραβατικότητα, το οποίο και δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, στάθηκε η αφορμή για να «ανοίξει η αυλαία» της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο Δήμο Μεσσήνης.
Στο άρθρο του Γιώργου Αθανασόπουλου, τη Δευτέρα το απόγευμα, υπήρξε «απάντηση» από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Τσερπέ, ενώ το ίδιο βράδυ το θέμα άναψε «φωτιές» και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος κατά την τοποθέτησή του εξέφρασε τη λύπη του που η Δημοτική Αρχή, 6 μήνες πριν από τις εκλογές, επέλεξε αυτό το θέμα για να «εγκαινιάσει» την προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ότι το ζήτημα «ασφάλειας» δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση. Εξέφρασε, δε, τη δυσαρέσκειά του για την απάντηση που δόθηκε στο άρθρο του, η οποία πρόσθεσε ότι είναι προσβλητική για την Ελληνική Αστυνομία και θα έπρεπε ο «συντάκτης» της να αποσύρει την «επίμαχη» παράγραφο, που αναφέρει ότι οι αστυνομικοί θα φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους, ύστερα από το άρθρο του ιδίου.
Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε από κοινού το Σώμα να δει κατάματα την αλήθεια με όσα συμβαίνουν με τη μικροπαραβατικότητα στο Δήμο Μεσσήνης και από κοινού να αποφασίσουν για λύσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι στο πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα στη Μεσσήνη, το θέμα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της μικροπαραβατικότητας θα έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο, καθώς χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία βιώσιμη αστική ανάπτυξη!
Στα όσα είπε ο Γιώργος Αθανασόπουλος αρχικά απάντησε ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές. Ο κ. Τσερπές αρχικά σημείωσε ότι έγινε παραποίηση της δικής του απάντησης, καθώς ο κ. Αθανασόπουλος πήρε μια παράγραφο και όχι όλο το κείμενο, παραποιώντας ουσιαστικά όσα είπε. Πρόσθεσε, δε, ότι δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα μικροπαραβατικότητας, το οποίο, ωστόσο, με τις έντονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και, κυρίως, χάρις στη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν.
Κλείνοντας, εξέφρασε την απορία του πώς πολίτες θα επισκεφτούν τη Μεσσήνη αν διαβάσουν το άρθρο του Γιώργου Αθανασόπουλου και αφήσουν το φόβο να τους κυριεύσει.
Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος χαρακτήρισε ατυχέστατο τόσο το άρθρο του κ. Αθανασόπουλου όσο και την προσπάθειά του να βάλει το συγκεκριμένο θέμα «ψηλά» στην προεκλογική «ατζέντα». Παράλληλα, ζήτησε από τον υποψήφιο δήμαρχο της αντιπολίτευσης να ζητήσει τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία για να δει πώς είχε η εγκληματικότητα στο Δήμο επί ημερών της δικής τους Δημοτικής Αρχής και πώς είναι σήμερα, επίσημα στοιχεία και όχι «φημολογία».
Επίσης, χαρακτήρισε σήμερα το Δήμο Μεσσήνης ως έναν από τους πιο ασφαλείς σε όλη τη χώρα. Τέλος, αφού εξήρε τις προσπάθειες του διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή κ. Πούπουζα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, άφησε αιχμές ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δε σέβονται την Ελληνική Αστυνομία και όποιος θέλει να ενημερωθεί για το τι εννοεί, ας τον επισκεφτεί στο γραφείο του…
Απαντώντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά είναι γνωστό ότι τα στοιχεία δεν καταγράφονται όλα. Τόνισε, δε, ότι αν ο κ. Τσώνης πιστεύει αυτά που είπε, ας βγει να τα πει στους κατοίκους της Μεσσήνης, αλλά και των χωριών του Δήμου… Πάντως, το θέμα συνεχίστηκε και χθες με «εκατέρωθεν» ανακοινώσεις…
 
Κάθε μέρα και μια κλοπή στην Ανδρούσα!
Αφού «καταλάγιασαν» για λίγο τα πνεύματα στη συζήτηση περί ασφάλειας και παραβατικότητας, ο πρόεδρος της Ανδρούσας κ. Κολυβάρης, που είχε ζητήσει από νωρίς το λόγο, σημείωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει «μπαράζ» κλοπών στην κοινότητα της Ανδρούσας, με θύμα ακόμα και τον ίδιο. Σημείωσε, δε, ότι αυτή την παρέμβαση δεν την κάνει για να δυναμιτίσει το διάλογο, είχε αποφασίσει να θέσει το θέμα από πριν, καθώς και οι κάτοικοι της Ανδρούσας είναι αγανακτισμένοι. Ζήτησε, κλείνοντας, αν γίνεται η ΕΛΑΣ να «πυκνώσει» και την παρουσία της στην περιοχή.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη