Η Φώφη Γεννηματά από την Τρίπολη στηρίζει Μπουντρούκα και επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Η Φώφη Γεννηματά από την Τρίπολη στηρίζει Μπουντρούκα και επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας διοργάνωσε χθες πολιτική εκδήλωση, παρουσία της προέδρου Φώφης Γεννηματά, η οποία νωρίτερα προήδρευσε του περιφερειακού συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής Πελοποννήσου με θέμα τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Στη συνέχεια μίλησε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, τόσο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε, “στηρίζουμε το συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα για τις περιφερειακές εκλογές. Έναν άνθρωπο καταξιωμένο επαγγελματικά και κοινωνικά, με πρωταγωνιστική συμμετοχή στους επιμελητηριακούς θεσμούς, έναν άνθρωπο που έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Πελοποννήσου. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύει και η παρουσία σήμερα κορυφαίων στελεχών από το χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων.
Έναν άνθρωπο που εκφράζει αυθεντικά τη δική μας λογική για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας σήμερα. Και θέλω να καλέσω όλα τα μέλη μας και τα στελέχη μας να στηρίξουν ενεργά το συνδυασμό του Γιάννη Μπουντρούκα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αφήνουμε πίσω μας το χθες”.
Για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Κοιτάζουμε προς το αύριο, αφήνοντας τους άλλους να ξιφουλκούν στις σκιές του χθες. Ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.
Όμως, αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.
Που δε θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά συντηρητική κυβέρνηση. Έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει υποταχθεί στις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Όταν έγιναν οι περικοπές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που έπρεπε να καλυφθεί, ένα έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και γι αυτό δε μιλά κανείς.
Για το έλλειμμα αυτό χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η Ν.Δ. σιωπούν. Η Ν.Δ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραμανλή, που οδήγησε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία, όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική, όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα; Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δε διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας. Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Αφήστε, όμως, τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα.
Όχι, δε θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει τη Δημοκρατία. Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει τη Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!
Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για τη χώρα και την δημοκρατία, με ήθος και εντιμότητα. Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.
Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Αλλά ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη