Η ώρα της αλήθειας για το δρόμο Ριζόμυλο – Καλαμάτα και τα συμφέροντα


Το σχέδιο του υπουργείου και του Μορέα για το δρόμο Ριζόμυλος – Καλαμάτα είναι το σχέδιο το οποίο προσπαθεί να κρύψει το υπουργείο Yποδομών, αλλά και ο Δήμος Μεσσήνης από τους κατοίκους της περιοχής, όπως και από τους επαγγελματίες. 
Το σχέδιο του «Μορέα» και του υπουργείου για το δρόμο Ριζόμυλο – Καλαμάτα είναι ένας δρόμος με στηθαίο στη μέση, με παράδρομους. Ακόμα έχει 11 κυκλικούς κόμβους που θα οδηγούν σε αγροτικούς δρόμους, δηλαδή τετράιχνος δρόμος σε όλο το μήκος, με παραδρόμους και αρχή την παράκαμψη της Μεσσήνης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο προβλέπει η μελέτη για τον υφιστάμενο δρόμο Καλαμάτα- Ριζόμυλος.
Η μελέτη αυτή θέλει να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, αλλά αναμένονται αντιδράσεις από τους κατοίκους της Μεσσήνης και της Αναλήψεως, γιατί ο δρόμος αυτός παρακάμπτει τη Μεσσήνη, δηλαδή βγαίνει έξω από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, προχωράει νότια, φτάνει μέχρι το Νευρολογικό Κέντρο «Μεσόγειος» και συνεχίζει κλειστός τύπου «Νιου Τζέρσεϊ» μέχρι τη Βελίκα, στο παλιό δέλτα, μετά πηγαίνει πριν από την παραλιακή χάραξη, αυτό όμως καταστρέφει τη Μεσσήνη και την Ανάληψη, διαλύει τις επιχειρήσεις, αλλά και τις περιουσίες των πολιτών που απαξιώνονται και καταστρέφονται.
 Να σκέφτεστε ότι υπάρχουν εκατό και πλέον επιχειρήσεις από το σταθμό του τρένου στη Μεσσήνη μέχρι το Δέλτα στη διασταύρωση στη Βελίκα, οι οποίες σίγουρα θα βάλουν λουκέτο.
Από τη Μεσσήνη έως και την Ανάληψη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το κλειστό δρόμο που θέλει να φτιάξει το υπουργείο.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης δεν έχει πάρει καμία θέση για το δρόμο κλειστού τύπου παρά μόνο λέει ότι δε γνωρίζει το σχέδιο.
Στο κανάλι «best» στις 29 Μαΐου του 2018 έδωσε συνέντευξη στην οποία λέει ότι είμαστε στο τελικό στάδιο να προχωρήσει το έργο για τη βελτίωση του παλιού δρόμου Ριζόμυλου- Καλαμάτας και περιμένουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το σχέδιο να έρθει στη δημαρχία – «Κανένα σχέδιο δεν ήρθε, όμως, κοντεύουμε τον καινούριο χρόνο».
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δηλώνει στο «best» ότι ξεκινάει στο πρώτο 6μηνο του 2019 το Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Επίσης, είπε ότι το σχέδιο θα φτάσει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης πριν από τις γιορτές. «Ακόμα περιμένουμε».
Εμείς, όμως, οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ανυπομονούμε για τις επιχειρήσεις μας και τις περιουσίες μας και κάποιοι μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν.
Ρωτάμε το δήμαρχο Μεσσήνης: είναι σύμφωνος με το δρόμο κλειστού τύπου Ριζόμυλος-Καλαμάτας. Το έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Επίσης, ρωτάμε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς της Μεσσήνης, εάν θέλουν τον κλειστό δρόμο που προσπαθεί να φτιάξει το υπουργείο.
Να δεσμευτούν δημοσίως για να ξέρουν οι πολίτες τις προθέσεις τους, για να το λάβουν υπ’ όψιν τους στις δημοτικές εκλογές που έρχονται.
Να θυμίσουμε ότι ο δρόμος είναι κλειστός με παραδρόμους και 11 κυκλικούς κόμβους. Επίσης, υπάρχει συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδος «Ελευθερία» στις 13 Δεκεμβρίου του 2018 που δικαιώνει αυτά που λέμε εδώ και πολύ καιρό και δημοσιεύουμε στα τοπικά Μέσα.
Παναγιώτης Μητσέας
Εκπρόσωπος επιχειρηματιών