Ικανοποίηση…

Ικανοποίηση…

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του “Κινήματος Αλλαγής”. Ή, τουλάχιστον, έτσι θέλουν να δείχνουν. «Οι στόχοι επετεύχθησαν», λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη με την τελική συμπλήρωση του παζλ της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, που λίγο έλειψε πριν από το συνέδριο να δημιουργήσει ανήκεστο βλάβη στις διαδικασίες.
Η αποστολή, την περασμένη Δευτέρα, της σχετικής λίστας από πλευράς Νίκου Ανδρουλάκη ολοκλήρωσε τη διαδικασία και το κεντρικό όργανο του νέου φορέα θα συνεδριάσει αμέσως μετά το Πάσχα.
Όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων που αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, αυτοί εστιάζονται στα εξής σημεία: Βάσει καταστατικού η νέα Κ.Ε. θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10% πρόσωπα κάτω των 35 ετών. Αυτό, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ξεπεράστηκε, καθώς οι νέοι έως αυτό το ηλικιακό όριο φτάνουν το 14%.
Ανάλογη πρόβλεψη στο καταστατικό υπήρχε και για τις γυναίκες, με το όριο να είναι το 33%, δηλαδή το 1/3. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το 70% των 380 μελών που αποτελούν το νέο όργανο είναι «νέα πρόσωπα», δηλαδή συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κάποιο κομματικό όργανο.
Α.Π.