«Καίγεται» το σενάριο για ένα «γαλάζιο» υποψήφιο στο Δήμο Καλαμάτας

«Καίγεται» το σενάριο για ένα «γαλάζιο» υποψήφιο στο Δήμο Καλαμάτας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ «Θ»         
Οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι για τις εκλογές του 2019 στο Δήμο Καλαμάτας οι οποίοι προέρχονται από την ίδια κομματική μήτρα (Θανάσης Βασιλόπουλος, Μαρία Οικονομάκου, Ελένη Αλειφέρη) είναι φυσιολογικό να δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αν και η επίσημη θέση του κόμματος είναι, εκτός από κάποιους μεγάλους Δήμους, στους υπόλοιπους να μη δοθεί επίσημο χρίσμα αλλά να εκφραστεί η τοπική κοινωνία, εντούτοις δε θα επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να χαθεί ο μεγαλύτερος Δήμος της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό τις τελευταίες μέρες εξυφαίνεται ένα σενάριο για παρέμβαση της Πειραιώς στα δημοτικά πράγματα της Καλαμάτας. Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση και στους τρεις μέχρι σήμερα υποψηφίους να κάνουν πίσω και να βγει μπροστά ένα πρόσωπο, στην προκειμένη περίπτωση ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος θα συγκεράσει με την υποψηφιότητά του όλες τις υπόλοιπες.
Σε ερώτηση του “Θάρρους” το προηγούμενο διάστημα προς τον κ. Γιαννόπουλο αν επιθυμεί να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, η άποψή του ήταν ξεκάθαρη: είτε υποψήφιος βουλευτής είτε θα συνεχίσει το επιστημονικό του έργο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Χθες, ρωτήσαμε ακόμα δύο υποψηφίους, τη Μαρία Οικονομάκου και τον Θανάση Βασιλόπουλος, για το πώς βλέπουν το παραπάνω σενάριο.
Η αντιδήμαρχος επί κοινωνικών θεμάτων ξεκαθάρισε ότι η απόφασή της για ανεξάρτητη κάθοδο είναι οριστική και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε καμία κομματική πίεση. Άλλωστε, η Ν.Δ. ήταν ενημερωμένη για τις φιλοδοξίες και τα μελλοντικά της σχέδια.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος κέρδισε στις πρόσφατες ενδοπαραταξιακές εκλογές την πρώτη θέση. «Πριν από την εκλογική διαδικασία της περασμένης Δευτέρας είχε τεθεί ανάλογο ερώτημα στη συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Πρωτοβουλία” για τον καθορισμό των λεπτομερειών της εκλογής. Σε αυτή είχαμε αποφασίσει ομόφωνα ότι, ακόμα κι αν υπάρξει παρέμβαση από το κόμμα της Ν.Δ., εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την εκ νέου κατάκτηση του Δήμου Καλαμάτας”, τόνισε στο «Θάρρος».
Τέλος, μας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη