ΚΙΝ.ΑΛ. Μεσσηνίας: Σε «διπολική διαταραχή» για την υποστήριξη σε Τατούλη


Σοβαρό το ενδεχόμενο διχασμού του κόμματος στην περιφέρεια Πελοποννήσου
 
Το μισό ΚΙΝ.ΑΛ “στρίβει” προς τον Τατούλη
 
 
Το κυνήγι… όχι του θησαυρού, αλλά των υποψηφίων, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, εστιάζοντας στις πέντε από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας στις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμη επικεφαλής, ενώ εξελίξεις αναμένονται και για κεντρικούς μητροπολιτικούς Δήμους.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, το ΚΙΝ.ΑΛ. θα έχει αυτόνομη παρουσία σε Περιφέρειες και πολύ μεγάλους Δήμους, με στήριξη και των δικών του στελεχών.
Παράλληλα, ενδεικτική της αρνητικής προσέγγισης της ηγεσίας στο ζήτημα των προοδευτικών συγκλίσεων (και) σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι η αναφορά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με βάση την ίδια απόφαση επιχειρεί να «θολώσει τα νερά», να αποφύγει να μετρήσει τις δυνάμεις του σε Περιφέρειες και Δήμους, προσπαθώντας έτσι «να κρυφτεί πίσω από τα στελέχη μας και αυτό είναι ομολογία αδυναμίας».
Πάντως, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή, συγκλίσεις, ειδικότερα, στους Δήμους της Μεσσηνίας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα βαδίσει μόνο του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Βέβαια, κι αυτό μια κουβέντα είναι, γιατί μπορεί το… πνεύμα να θέλει, αλλά η… σαρξ ασθενεί. Και για να γίνουμε ξεκάθαροι, μπορεί ο Τάσος Αποστολόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, να δηλώνει άμεσα και έμμεσα ότι στην Πελοπόννησο το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πάει με δικό του… σακούλι στο μύλο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να συσπειρώνει το κόμμα. Αντίθετα, αυτό που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι ότι υπάρχουν τριγμοί και εσωτερικές αντιπαραθέσεις για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου.
Γενικότερα, όχι μόνο υπάρχει μια δυστοκία, αλλά και ο φόβος ότι αν δεν υπάρξει υποψήφιος με ερείσματα στην κοινωνία της Περιφέρειας, τότε είναι σοβαρό το ενδεχόμενο το ΚΙΝ.ΑΛ. να υποστεί βαριά ήττα.
Γι’ αυτό αρκετά στελέχη πριν… πεινάσουν μαγειρεύουν και τείνουν στη σιωπηλή στήριξη του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Στο ενδεχόμενο αυτό έχει αναπτυχτεί και ολόκληρη επιχειρηματολογία, με κύριο όπλο το φόβο της βαριάς ήττας, αλλά και το γεγονός ότι επώνυμα στελέχη του κόμματος είτε βρίσκονται στην παράταξη του κ. Τατούλη είτε θα τον στηρίξουν στην κάλπη, σε αντίθεση με όσα μπορεί να ισχυρίζονται δημόσια.
Μπροστά σε αυτόν το διχασμό δεν αποκλείεται το ΚΙΝ.ΑΛ. να μην πάρει δημόσια θέση για κάποιον υποψήφιο και να αφήσει τα μέλη και τους φίλους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη