Μήνυση στη ΔΕΗ για παρατεταμένη διακοπή ρεύματος σε χωριά από το Δήμο Πύλου-Νέστορος

Μήνυση στη ΔΕΗ για παρατεταμένη διακοπή ρεύματος σε χωριά από το Δήμο Πύλου-Νέστορος

Μήνυση κατά της ΔΕΔΔΗΕ κατέθεσε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Καλαμάτας ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μαζί με δημότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος στις Κοινότητες Κρεμμυδίων, Γλυφάδας, Παπουλίων, Πλατάνου, Μυρσινοχωρίου και άλλες.  Παράλληλα, ο Δήμος έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία σε ΔΕΔΔΗΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Με τη μήνυση ζητείται να εξετασθεί τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων και η τιμωρία παντός υπευθύνου.
 
Καταστροφή επιχειρήσεων
Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, το μεσημέρι στη 1.30 στις 5 Δεκεμβρίου έγινε αιφνίδια διακοπή ρεύματος, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ ΑΕ στις Τοπικές Κοινότητες Κρεμμυδίων, Γλυφάδας, Παπουλίων, Πλατάνου και Μερσινοχωρίου του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Η διακοπή αυτή μέχρι και χθες δεν είχε αποκατασταθεί από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Α.Ε (ΔΕΔΔΗΕ), παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα προς τη ΔΕΗ για την αποκατάσταση της βλάβης και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στο δημόσιο δίκτυο των οικισμών.
Όπως σημειώνεται στη μήνυση, αποτέλεσμα της αιφνίδιας διακοπής ρεύματος είναι, κάτοικοι και επαγγελματίες, να έχουν υποστεί ήδη μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Στους συγκεκριμένους οικισμούς δραστηριοποιούνται τόσο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία μάλιστα έχει επέλθει καταστροφή των ευπαθών προϊόντων που διέθεταν, όσο και ελαιοτριβεία, στα οποία, λόγω της αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας τους, έχει επέλθει καταστροφή του ελαιοκάρπου που βρισκόταν σε αυτά και του οποίου δεν είχε προλάβει να γίνει η επεξεργασία.
 
Κινδυνεύουν ασθενείς
«Ιδιαίτερα δε οι ελαιοπαραγωγοί έχουν υποστεί εκ του λόγου αυτού τεράστια οικονομική ζημία, αλλά και γενικά έχει επέλθει διακοπή της δραστηριότητας όλων των επιχειρηματικών μονάδων των περιοχών αυτών, με άμεσες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των περιοχών. Επίσης, λόγω της αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας του μοναδικού πρατηρίου υγρών καυσίμων- συνεργείου αυτοκινήτων στην περιοχή της Γλυφάδας, δε δύναται να υπάρξει ανεφοδιασμός με καύσιμο κανενός οχήματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αυτά με ακινησία», σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά.
Τέλος, επισημαίνεται ότι εξαιτίας της επί μακρού διακοπής της ηλεκτροδότησης των περιοχών αυτών και όσο αυτή παρατείνεται, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως υπερηλίκων που χρήζουν τεχνικής αναπνευστικής υποστήριξης. 

Της Βίκυς Βετουλάκη