Ματαιώνονται οι εκλογές συνέδρων στο Κίνημα Αλλαγής

Ματαιώνονται οι εκλογές συνέδρων στο Κίνημα Αλλαγής

Ματαιώνονται, τελικά, οι διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων στο Κίνημα Αλλαγής που είχαν προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή. Οι λόγοι ματαίωσης είναι πολιτικοί και οργανωτικοί, ενώ η Φώφη Γεννηματά ήδη δήλωσε επισήμως ότι ο «συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχεί πλέον απολύτως αναλογικά στη μεγάλη αύξηση των μελών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ένα θέμα με εκπρόθεσμες υποψηφιότητες που προκάλεσε αναστάτωση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγών, ενώ υπάρχουν και άλλα οργανωτικά θέματα σχετικά με το μητρώο και τους καταλόγους. Επίσης, η συμμετοχή στην όλη διαδικασία εκτιμήθηκε ότι θα είναι μειωμένη και η σκέψη που έγινε είναι να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με τη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής, στην οποία μετείχαν 210.000 άνθρωποι.
Εκτιμήθηκε, λοιπόν, πως είναι προτιμότερο να ματαιωθεί η εκλογική διαδικασία, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, και να θεωρηθούν εκλεγμένοι και αυτοί που κατέθεσαν νόμιμα υποψηφιότητα και οι εκπρόθεσμοι. Άλλωστε, ο αριθμός των συνέδρων είχε υπολογιστεί στους 2.000 και κατέθεσαν υποψηφιότητα 2.700, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερώνει χθες το πρωί τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Σε δηλώσεις της, δε, μεταξύ άλλων σημείωσε: “Έχω δεσμευθεί ότι το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό, με συνιδρυτές όλες τις δυνάμεις και τα στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.  Όλων όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς.
Ο κόσμος αγκάλιασε το σύγχρονο εγχείρημα. Σε όλη την Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξής μας εκφράστηκε με την εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα με τη μεγάλη προσέλευση στις επιτροπές επεξεργασίες θέσεων και στις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου.
Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μητρώο που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη. Για το λόγο αυτό και έπειτα από σχετική συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αποφάσισα τη συμμετοχή ως συνέδρων όλων όσοι εξέφρασαν τη βούληση να στρατευτούν και να παραστούν στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, καταθέτοντας την σχετική υποψηφιότητα”.