Μισοστολισμένη… από σκουπίδια η Δυτική Μάνη (φωτογραφίες)


Για ακόμα μια φορά οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι
 
 
Ένα χρόνιο πρόβλημα, που δύσκολα θα λυθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες, αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης και δεν είναι άλλο από την αποκομιδή των απορριμμάτων του.
Χθες, έπειτα από δεκάδες διαμαρτυρίες πολιτών, φθάσαμε μέχρι και τις Κιτριές. Σε όλο το Δήμο το ίδιο σκηνικό στους κάδους, μόνο που αυτή τη φορά κάπως είχε αλλάξει, αφού ανάμεσα στους γεμάτους κάδους υπήρχαν και κάποιοι άδειοι.
Όπως μάθαμε, λοιπόν, ο Δήμος επιλεκτικά αδειάζει κάποιους κάδους, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο Δήμο υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον Τομέα Καθαριότητας, ενώ μόλις δύο απορριμματοφόρα είναι σε λειτουργία.
Όσο για το γιατί δε γίνεται σωστά το άδειασμα των κάδων, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η συμφωνία με τον εργολάβο που μεταφέρει τα σκουπίδια στην Κόρινθο περιλαμβάνει αριθμό δρομολογίων που έχει ήδη ξεπεραστεί. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι του Δήμου έχουν βρει ως προσωρινή λύση να γίνεται στοχευόμενη αποκομιδή και να είναι κάπως ελεγχόμενη η κατάσταση.
Πάντως, επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών και θα έρθουν επισκέπτες, όπως και οι κάτοικοι καλό θα είναι, έστω, αυτές τις μέρες να νιώσουν ότι «δεν πνίγονται» από τα σκουπίδια, ο Δήμος οφείλει να καθαρίσει τους κάδους και τους χώρους γύρω από αυτούς, ενώ μακάρι άμεσα να βρεθεί μόνιμη λύση!
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση