Ονειρεμένη νίκη στη Σπάρτη με ανατροπή στο φινάλε για τον Εθνικό Καλαμάτας!


Ονειρεμένο φινάλε είχε ο αγώνας της Κυριακής στη Σπάρτη για τον Εθνικό Καλαμάτας, ο οποίος αν και βρέθηκε να χάνει από τις Καρυάτιδες με 1-0 από το 15ο λεπτό, κατόρθωσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, κατακτώντας ένα σπουδαίο από κάθε άποψη 3ποντο. Οι γηπεδούχες που φιγουράριζαν στην κορυφή του 2ου Ομίλου της Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών με 3 στις 3 νίκες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με σουτ της Κουτσοβασίλη, έπειτα από μια σύγχυση στην «κυανόλευκη» άμυνα μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Τα κορίτσια της τοπικής μας ομάδας δεν το έβαλαν κάτω και με καίριες εσωτερικές κινήσεις και αλλαγές από το πάγκο, ισοφάρισαν αρχικά στο 80’ με φοβερό απ’ ευθείας φάουλ από την Σία Φιλανδριανού, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχαν το 1-2 με «ριμπάουντ» και κοντινό πλασέ της 16χρονης Βασιλικής Σπηλιοπούλου (η φάση είχε ξεκινήσει με «συστημένο» φάουλ της Φιλανδριανού προς την Βάσω Τσακάκου, η οποία έκανε τη σέντρα από αριστερά, η Φωτεινή Παπαδοπούλου σούταρε σε πρώτο χρόνο, με την Καββούρη να αποκρούει προσωρινά).
Η καλαματιανή ομάδα πανηγύρισε έξαλλα την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και βλέπει με μεγαλύτερη σιγουριά τη συνέχεια, έχοντας ακόμα και μια ισοπαλία και παίρνοντας θέση στην πρώτη 3άδα του 2ου Ομίλου, ενώ ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας.
ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: Καβούρη, Πετρούλια, Αντωνίου, Μπουρμπουράκη, Νικολακάκου, Παρασκευοπούλου, Γουμάτου (68’ Κοζάκη), Κουτσοβασίλη, Λαμπράκη, Ντούρκοβιτς, Κοντογόνη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δημητρακοπούλου, Καλύβα, Σπηλιοπούλου, Πουλακίδα, Βουτσά, Φιλανδριανού, Σακκά (62’ Παναγιωτακοπούλου), Λ. Γιαννοπούλου (46’ λ.τρ. Λεμπέση, 87’ Παπαδοπούλου), Ελευθεράκη, Κόντη, Τσακάκου.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 4η αγωνιστικής

Άρης Κορίνθου- Αμαζόνες Θεσπρωτίας 3-2
Καρυάτιδες- Εθνικός Καλαμάτας 1-2
Μεσολόγγι 2008- Φείδων Άργους 4-1

Η βαθμολογία
1. Μεσολόγγι 2008 9 16-2
2. Καρυάτιδες Σπάρτης  9 11-3
3. Εθνικός Καλαμάτας   7 6-4
4. Άρης Κορίνθου   6 6-6
5. Αμαζόνες Κορινθίας   2 1-2
6. Αμαζόνες Θεσπρωτίας   1 3-14
7. Φείδων Άργους  0 1-13
-Μεσσολόγγι, Φείδων Άργους, Αμαζόνες και Άρης Κορίνθου έχουν κάνει το ρεπό τους.

Επόμενη αγωνιστική (16/12, 15:00)
Αμαζόνες Θεσπρωτίας- Εθνικός Καλαμάτας
Αμαζόνες Κορινθίας- Μεσολόγγι 2008
Φείδων Άργους- Άρης Κορίνθου
Ρεπό: Καρυάτιδες