Ο Π. Τατούλης παρουσίασε δύο ακόμα υποψηφίους σε κλίμα έντασης και μαθήματος δημοσιογραφίας

Ο Π. Τατούλης παρουσίασε δύο ακόμα υποψηφίους σε κλίμα έντασης και μαθήματος δημοσιογραφίας

Την Κυριακή επέλεξε ως ημέρα παρουσίασης υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» στο Διοικητήριο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με τους υποψηφίους να είναι πλαισιωμένοι από νυν περιφερειακούς συμβούλους, τις αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, καθώς και εργαζομένους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης παρουσίασε τον επί χρόνια αυτοδιοικητικό Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, καθώς και τον πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Χαράλαμπο Αφάλη.
 
Η επίσκεψη στην Κίνα
Πριν ξεκινήσει την παρουσίαση των υποψηφίων του ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για το ταξίδι του στην Κίνα, αφού ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος πριν από τις εκλογές είναι πολύς και η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να εργάζεται και να ασχολείται με μεγάλα θέματα.
Όπως είπε, λοιπόν, βρέθηκε στην Κίνα, όπου έγινε η τελική διαπραγμάτευση και επίτευξη του μεγάλου στόχου και οράματος των Πελοποννήσιων, να υπάρξει κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα επιχειρήσεων της Πελοποννήσου και της Κίνας.
Μάλιστα, ανέφερε ότι θα γίνει ειδική ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού σε άλλη συνέντευξη Τύπου.
 
Απάντηση -επίθεση σε όσους κοιτούν ιδιοτελώς την Πελοπόννησο
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης θέλησε να απαντήσει σε όσους, όπως είπε, πιστεύουν ότι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει εργαλείο των προσωπικών, ιδιοτελών φιλοδοξιών τους. Έτσι, η Περιφερειάρχη Αρχή απαντά και συνεχίζει με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα την υλοποίηση του συμβολαίου που έχει κάνει με τους πολίτες.
Πρόσθεσε ακόμα ότι στην ίδια λογική συνεχίζει το έργο του και υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Επίσης, αναδεικνύει το μέγεθος της δημοκρατίας και του σεβασμού στους θεσμούς.
Παράλληλα, είπε ότι δε σχολιάζει τους σχολιαστές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Πελοποννήσου, αφού τον ενδιαφέρει η ατζέντα των πραγματικών προβλημάτων της Πελοποννήσου και η τοποθέτηση πάνω σε συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα όσων ενδιαφέρονται πραγματικά από καρδιάς και ψυχής να υπηρετήσουν τον πελοποννησιακό λαό, ώστε να του μεταφέρουν το αφήγημα ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική σε αυτόν τον τόπο, καθώς αυτό υπηρετεί. Με το διακύβευμα να είναι ίδιο με το εθνικό, δηλαδή τη συνεργασία πέραν των κομμάτων και των κομματικών σχηματισμών, που για τον ίδιο βέβαια είναι αναγκαία να υπάρχουν στην εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας.
    
Η συνέχεια του έργου της παράταξης Τατούλη
Στην παραπάνω λογική, λοιπόν, θέλοντας να συνεχίσει το έργο της στην Περιφέρεια, η «Νέα Πελοπόννησος» δημιουργεί καινούργιες συνθήκες για την ένταξη στο δικό της ιδεολόγημα ικανών και άξιων στελεχών της κοινωνίας της Πελοποννήσου, ώστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και κύρος, αλλά κυρίως εμβαθύνοντας στην αντίληψη της μεγάλης προσπάθειας που απαιτείται, να μπορεί η παράταξη να δημιουργήσει αυτόν τον έμψυχο κορμό των στελεχών που θα πάρουν πάνω τους τη νέα εντολή που, όπως είπε, θα λάβουν από τους πολίτες της Περιφέρειας και, μάλιστα, δήλωσε σίγουρος για αυτό. Θεωρεί, δε, ότι οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους αυτούς που θέλουν και θεωρούν ότι θα τους είναι υποταγμένοι σε απόψεις και εντολές.
Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Τατούλης, δεν παίρνουν στη δημοκρατία εντολές, αλλά δίνουν. Αυτό, μάλιστα, χαρακτήρισε ως διακύβευμα στη Δημοκρατία, ενώ κλείνοντας το θέμα είπε ότι στο συνδυασμό του πετυχαίνουν εκεί που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια.
   
Το καλωσόρισμα στους δύο νέους υποψηφίους
Έπειτα ο κ. Τατούλης, μιλώντας για τους δύο νέους υποψηφίους του συνδυασμού του, είπε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα, αλλά αυτό θα γίνεται σταδιακά, με τη λογική να περιοριστεί ο παθογόνος χρόνος της εκλογικής διαδικασίας, αφού αυτός αποβαίνει εις βάρος της αποτελεσματικότητας.
Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις των Γιώργου Ζακυνθινού και Φίλιππου Μπάμη, ανακοίνωσε δύο σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσωπικότητες στη Μεσσηνία.
Ο λόγος για τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, που, όπως είπε, είναι γνωστό στέλεχος με μεγάλους αγώνες στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με την ιστορία του να αποτελεί το αποτύπωμά του αλλά και την έμπνευση για τους επόμενους.
Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Χαράλαμπος Αφάλης, που τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία μέχρι τα ανώτατα αξιώματα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε έμπειρο και ετοιμοπόλεμο και, πάνω από όλα, πολύ αποτελεσματικό άνθρωπο. Γι’ αυτό, σχολίασε, έφθασε στο βαθμό του υπαρχηγού στην Πυροσβεστική, «έφθασε κυρίως στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, έξω από αντιλήψεις που στηρίζονταν στην όποια πελατειακή σχέση».
 
Χαράλαμπος Αφάλης
Μετά την παρουσίασή του από τον κ. Τατούλη, ο κ. Αφάλης είπε ότι με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
Μιλώντας για τον Π. Τατούλη, είπε ότι τον γνωρίζει θεσμικά εδώ και πολλά χρόνια και διαθέτει μεγάλη εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αυτοδιοίκηση.
Μιλώντας για την ανθρώπινη πτυχή του Π. Τατούλη, ο κ Αφάλης ανέφερε ότι είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας άνθρωπος με χαμόγελο, ευγένεια, απλότητα, ευθύτητα και, κυρίως, αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του.
Όσο για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, όπως είπε, είναι δύο: πρώτον, η επιθυμία του να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έπραττε επί 35 χρόνια από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με τους συναδέλφους του. Δεύτερον, ότι στη δύσκολη δημοσιοοικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα πρέπει όλοι να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να αφήσουμε τον καναπέ και ο καθένας να βάλει το δικό του λιθαράκι με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί η κρίση.
Κλείνοντας και απευθυνόμενος στους πολίτες, τους οποίους, όπως είπε, κοιτά στα μάτια, τους διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, από την όποια θέση του δώσουν με την ψήφο τους, θέση που θα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των πολιτών και την πρόοδο του συνόλου.
Ευχαρίστησε δε τον πατέρα του, τη γυναίκα του, τη Βέργα και τους κατοίκους της για τη βοήθειά τους.
 
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Με τη σειρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι όλοι βρίσκονται εκεί για να χαράξουν μια νέα πορεία με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Σχετικά με την απόφασή του να τον ακολουθήσει και να τον στηρίξει, όπως είπε, δεν ήταν δύσκολη, αφού με τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό άντρα, τον άνθρωπο Πέτρο Τατούλη, γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς τους συνδέει μακροχρόνια φιλία και ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Πρόσθεσε, δε, ότι γνωρίζει την αγάπη του Πέτρου Τατούλη για την Πελοπόννησο, την πίστη του στο θεσμό και στην ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, τους αγώνες του αλλά και την αγωνία του για ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και τις μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες για την αναμόρφωση του τόπου, το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει στη θητεία του, καθώς και αυτό που έχει δρομολογηθεί για την επόμενη πενταετία. Επίσης, μίλησε για το ασυμβίβαστο αρχών και αξιών του Π. Τατούλη και πολλά άλλα στοιχεία που κατά τον ίδιο χαρακτηρίζουν τον περιφερειάρχη, με ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή αποδοχή και αναγνωρισιμότητα.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» και για αυτό ευχαρίστησε τον επικεφαλής, όπως και για τη χαρά και την ικανοποίηση που του δόθηκε να αγωνιστεί ξανά σε ένα γνώριμο για αυτόν περιβάλλον.
Έτσι, λοιπόν, θα βρεθεί πάλι με φίλους και συμμαχητές σε κοινούς αγώνες, τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε όλη την Πελοπόννησο.
Όσο για τη συστράτευση με τον Π. Τατούλη, είπε ότι έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αφού ο ίδιος πιστεύει και υιοθετεί πλήρως αυτό που και ο Π. Τατούλης πιστεύει, ότι δηλαδή οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν τη δική τους ανεξαρτησία και δεν περιχαρακώνονται. Μιλώντας για τους πολίτες, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, δεν μπαίνουν σε κομματικά καλούπια και επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια.
Σύμμαχος σε αυτή την εκλογική μάχη είναι η κοινωνία και οι πολίτες που του δίνουν δύναμη να συνεχίσει, και με αυτούς θα πορευθεί και αυτούς θα υπηρετήσει. Έδωσε, δε, υπόσχεση ότι θα είναι πάντα δίπλα και κοντά στους πολίτες, όπως ήταν πάντοτε.
 
Η υποψηφιότητα του κ. Αφάλη στην παράταξη Τατούλη
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Χαράλαμπο Αφάλη για την υποψηφιότητά του με την παράταξη του κ. Τατούλη ενώ μέχρι πρότινος τα σενάρια μιλούσαν για κάθοδό του στις εκλογές με τον κ. Νίκα, ο πρώην υπαρχηγός απάντησε ότι ο πολιτικός του πολιτισμός δεν του επιτρέπει να σχολιάζει άλλους υποψηφίους και άλλες παρατάξεις. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουμε δημοκρατία και οι εκλογές είναι γιορτή της.
 
Οι δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια και το μάθημα δημοσιογραφίας
Σε άλλη ερώτηση που τέθηκε, προς τον κ. Τατούλη αυτή τη φορά, αν τον προβληματίζουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν κάθετη πτώση του συνδυασμού στην πρόθεση ψήφου, απάντησε ότι δε σχολιάζει δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, θέλησε να διαβεβαιώσει, για να μην έχουμε ανησυχία, όπως είπε, στην επαγγελματική μας δραστηριότητα (σ.σ. οι δημοσιογράφοι), ότι αυτή τη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει μια τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, αφού βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό της. Πολύ καλύτερη, μάλιστα, από τις έρευνες που γίνονταν το 2014, κι αυτό δείχνει τη δυναμική που υπάρχει.
Όσο για τους άλλους υποψηφίους, είπε ότι βρίσκονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, αλλά αυτό δεν τον απασχολεί. Τον ίδιο απασχολεί, και πρέπει να απασχολεί όλους τους πολίτες, να γνωρίζουν ποια είναι η ατζέντα των θεμάτων που θέλουν να θέσουν.
Επίσης, ο κ. Τατούλης κάλεσε τους δημοσιογράφους να καταλάβουν ότι σε αυτόν τον τόπο για να λειτουργήσει καλά η Δημοκρατία είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αντικειμενικότητα, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν την ευθύνη, καθώς έχουν πάρει μπόνους από το κράτος για να μεταφέρουν αντικειμενικά τη θεματολογία που πρέπει να μας απασχολεί.
Κλείνοντας τα της δημοσιογραφίας ο κ. Τατούλης είπε ότι ο λαϊκισμός, η υστεροβουλία και η ανεπάρκεια δεν είναι δικά τους θέματα, αλλά θέματα της ευφυούς κρίσης των πολιτών, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει, πολύ δε περισσότερο τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι, με την κόντρα και την ένταση «να χτυπά κόκκινο» στην αίθουσα, αλλά να τελειώνει αφού τέθηκαν άλλα ερωτήματα.
 
Οι πιέσεις στα γαλάζια στελέχη του Π. Τατούλη
Όταν ζητήθηκε από τον κ. Τατούλη να σχολιάσει τις φήμες που λένε ότι η Νέα Δημοκρατία πιέζει στελέχη της παράταξής του, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι έχει πει ξεκάθαρα ότι το κόμμα που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με αυστηρή συνέπεια, και μάλιστα με ρίσκα πολιτικών επιλογών, έχει μιαν ιστορία. «Ιστορία που εμπεριέχεται στο αφήγημα», αφού ήταν το κόμμα που ο Κ. Καραμανλής έφτιαξε προκειμένου να υπηρετήσει τις πολιτικές και ιδεολογικές ανάγκες του κεντροδεξιού φιλελεύθερου χώρου, με βασική αρχή το σεβασμό, σεβασμό προς τα στελέχη, τα μέλη του, αλλά και προς τους πολίτες, «με συμπεριφορές σαν αυτές που δέχονται γαλάζια στελέχη της παράταξής του να είναι εκτός πλαισίου των αρχών της Ν.Δ.». Μάλιστα, ο κ. Τατούλης ζήτησε άμεση παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν- όπως είπε- θέλει να τηρήσει την οικογενειακή του παράδοση και να σταματήσει αυτό που γίνεται στο κόμμα.
 
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα σκουπίδια της Καλαμάτας
Σε άλλη ερώτηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα απορρίμματα, καθώς ο κ. Νίκας εμμέσως τον κατηγόρησε ότι φέρει ευθύνη, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι ο κ. Νίκας παρουσιάζει διπροσωπία. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ο δεύτερος άλλα έλεγε πριν από μερικούς μήνες και άλλα ισχυρίζεται τώρα.
Όσο για την απόφαση έκτακτης ανάγκης, σχολίασε ότι δεν είναι μόνο του περιφερειάρχη, καθώς η έγκριση και η εξουσιοδότηση δίνεται από το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, κάτι που πρέπει να γίνει γνωστό στους πολίτες.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, συνέχισε, γνωμοδότησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κάτι που ο ίδιος είχε κάνει και στο παρελθόν, ασχέτως αν και τότε ήταν γνωστή η υποψηφιότητα του Π. Νίκα. Έτσι, τη χαρακτήρισε ανόητη προσπάθεια για να βρει ο Π. Νίκας άλλοθι για αυτά που δεν έχει κάνει τόσα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δε θα βοηθούσε το Δήμο Καλαμάτας.
 
Ο εργολάβος και η σχέση του με τον Π. Νίκα
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι ακόμα περιμένει απάντηση στην τοποθέτηση που είχε κάνει όταν βρισκόταν σε ισχύ η σύμβαση του Δήμου Καλαμάτας με τον κ. Καράμπελα. Ο κ. Νίκας, όπως είπε, αντιδρούσε πλήρως με το σχέδιο της Περιφέρειας. Όταν, όμως, ο κ. Καράμπελας μπήκε δε δικαστικές περιπέτειες, ο κ. Νίκας άλλαξε άποψη. Έτσι ζήτησε απάντηση για το τι συνέδεε τον κ. Νίκα με τον κ. Καράμπελα. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Νίκας αλλάζει στάση ανάλογα με τον καιρό, αφού στο παρελθόν τον επαινούσε και στη συνέχεια τον κατηγορούσε, αναφέροντας ότι αυτός ήταν που καθυστέρησε το έργο για 2,5 χρόνια.
 
Οι συναλλαγές Τατούλη- Νίκα
Όσο για πληροφορίες που υπήρχαν για συναλλαγές του περιφερειάρχη με το δήμαρχο, ο κ. Τατούλης είπε πως ό,τι του έχει ζητήσει ο Π. Νίκας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι, το έχει υλοποιήσει, για αυτό και το σύνολο των Δημοτικών Αρχών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, στηρίζει την παράταξή του.
Σχολίασε, μάλιστα, πως έχει κατηγορηθεί για αυτό, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να το κάνει μαζί με τους συνεργάτες του, ειδικά στις μικρές κοινωνίες. Όσοι διαφωνούν με αυτό-παρατήρησε-, δείχνει για τον ίδιο ότι όσοι έκαναν κάτι στα χωριά, το έκαναν για προσωπικό τους όφελος.
 
Το 90% των έργων της Καλαμάτας φέρει την υπογραφή Τατούλη
Να σημειωθεί, τέλος, πως ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι το 90% των έργων που έγιναν στην Καλαμάτα την τελευταία 8ετια φέρει την υπογραφή του σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων. Πρόσθεσε, δε, πως ό,τι έχει επιλεγεί ως στρατηγική της πόλης από εδώ και πέρα φέρει τη δική του υπογραφή.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση