Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα για δήθεν έγκριση στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα για  δήθεν έγκριση στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Αντιλήφθηκε την απάτη λίγο πριν καταθέσει 12.000 ευρώ!
 
 
Τελευταία στιγμή κατάφερε να γλιτώσει τις οικονομίες της από τα χέρια πειστικότατων απατεώνων μια 49χρονη από περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, αφού κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά λίγο πριν φτάσει στην Τράπεζα Πειραιώς για την κατάθεσή τους.
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και ήδη ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
12.000 ευρώ
Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει κάνει αίτηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και τη Δευτέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάσθηκε ως ο διευθυντής της τράπεζας. Την ενημέρωσε ότι δήθεν η αίτησή της εγκρίθηκε, αλλά πρέπει άμεσα να καταθέσει 12.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στη δική της συμμετοχή, ώστε να γίνει η εκταμίευση του εγκριθέντος από το πρόγραμμα ποσού.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο άνδρας που της μιλούσε στο τηλέφωνο γνώριζε όλα της τα στοιχεία, αλλά ακόμα περισσότερο γνώριζε και το αν διαθέτει λογαριασμό στην τράπεζα.
Στις επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν έπεισε τη γυναίκα να συγκεντρώσει τα 12.000 ευρώ και να τα καταθέσει την ίδια ημέρα, όχι στο δικό της λογαριασμό, αλλά σε λογαριασμό που θα της έδινε.
 
Την έσωσε η… διευθύντρια
Η 49χρονη κατέβαλε προσπάθειες και συγκέντρωσε το ποσό των 12.000 ευρώ, ενώ πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς. Καθόλη τη διάρκεια που ανέμενε να έρθει η σειρά της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το άτομο αυτό και όταν της έδωσε τον αριθμό του λογαριασμού που θα κατέθετε, της είπε, αν της ζητηθεί, να δηλώσει ως αιτιολογία της κατάθεσης «θέματα υγείας».
Αυτό ήταν το πρώτο που την παραξένεψε, αλλά δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις της από το άγνωστο άτομο, ενώ στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το υποκατάστημα της τράπεζας διαθέτει διευθύντρια και όχι διευθυντή.
Εκεί πλέον κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε το δικηγόρο της και εν συνεχεία την Αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη