Συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Μεσσηνία στις 31 Αυγούστου από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Μεσσηνία στις 31 Αυγούστου από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για την τακτική και τα πρόσωπα που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στους Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Στη συνάντηση αυτή τον κύριο τόνο έδωσαν τα ονόματα για τις εθνικές εκλογές
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας και εκφράστηκαν απόψεις για το αν οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στελέχη του Κινήματος ή να είναι πρόσωπα που θα συγκροτούν συνεργασίες.
Διεξοδική δε συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου, οπότε θα συγκεντρωθούν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, παρουσία και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή”, Θόδωρου Μπρεδήμα, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χριστόπουλου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η διερεύνηση ονομάτων που θα μπορούσε να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στους Δήμους της Μεσσηνίας και στην Περιφέρεια, αλλά ακόμα δεν πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, μια και το προεκλογικό τοπίο είναι υπό διαμόρφωση.
Υπενθυμίζουμε ότι σε μία από τις τελευταίες της παρεμβάσεις η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά είχε αναφέρει ότι «στις εκλογές οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής θα είναι παρούσες. Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους Δήμους, τις πρωτεύουσες των νομών. Μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τη συμμετοχή όλων όσοι πιστεύουν στο νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, που θέτουν ως πρώτο στόχο την τοπική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την κοινωνική συνοχή.
Με επικεφαλής τα καταξιωμένα στελέχη μας στο χώρο, τα οποία στηρίζουμε. Δε ζητάμε κομματικές ταυτότητες από τα στελέχη που συγκροτούν τους συνδυασμούς. Όμως, θα πρέπει να λειτουργούν στο ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό πλαίσιο. Με καθαρό όμως προοδευτικό αυτοδιοικητικό λόγο και πολιτική συμμαχιών σε τοπικό επίπεδο, που εγγυάται τη δυναμική και την πορεία του συνδυασμού στο πλαίσιο αρχών και θέσεων που επαγγελλόμαστε.
Με αυτές τις λογικές το Κίνημα Αλλαγής θα καθορίσει τη στάση του, θα εκφράσει τη στήριξή του στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που κινούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας στις Περιφέρειες και στους Δήμους».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη