Χορωδιακή συνάντηση τιμής στον Μιχάλη Γαργαλιώνη από την Αρμονία

Χορωδιακή συνάντηση τιμής στον Μιχάλη Γαργαλιώνη από την Αρμονία

Το μαέστρο της αποφάσισε να τιμήσει η «Αρμονία» και το Σάββατο θα πραγματοποιήσει τη 17η χορωδιακή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα, θα συμμετάσχουν ακόμη οι χορωδίες του Μουσικού Ομίλου Γυθείου και της Τρίπολης, καθώς και στις τρεις μαέστρος είναι ο κ. Γαργαλιώνης.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας καθώς και η «Φάρις», ενώ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα ανέφερε ότι η Περιφερειακή Αρχή με συνέπεια ακολουθεί το πρόγραμμά της και έτσι στηρίζει ενεργά συλλογικότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και των τεχνών, καθώς και στη διατήρηση της παράδοσης.
Ταυτόχρονα, έδωσε συγχαρητήρια στους ενεργούς πολίτες που αφιερώνουν χρόνο από τη ζωή τους, ενώ πρόσθεσε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι ποιοτικές και όχι «πανηγυράκια» όπως κάποιοι τις βαφτίζουν, οι οποίοι με τέτοιους χαρακτηρισμούς προσβάλλουν και μειώνουν συλλογικές προσπάθειες, κάτι που, όπως είπε η κα Μπούζα, την ενοχλεί.
Με τη σειρά της η πρόεδρος της «Αρμονίας», Αρετή Κορακοβούνη, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας να παρευρεθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ένα πρόγραμμα έντεχνο, λαϊκό, αλλά και χριστουγεννιάτικο.
Το μέλος της «Αρμονίας», Γιάννης Μαυρέας, μιλώντας για το έργο της, είπε ότι από το 1992 συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η χορωδία να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια.
Τέλος, η Αγγελική Δρούγα παρατήρησε ότι η «Αρμονία» οφείλει πάρα πολλά στον Μιχάλη Γαργαλιώνη, γι’ αυτό και του αφιερώνει τη συναυλία του Σαββάτου.
Π.Μπ.