Έτος υλοποίησης 35 έργων αξίας 9εκ. ευρώ το 2018 για το Δήμο Μεσσήνης!


9 εκ. ευρώ για 35 έργα απέσπασε η τεχνική υπηρεσία ενώ κατέθεσε βιώσιμες προτάσεις για αναπτυξιακά έργα ύψους 6εκ. ευρώ
 
Τσώνης: «Αλάνθαστος δεν είμαι, αλλά δίνω καθημερινά και την ψυχή μου για το Δήμο και τους δημότες»
 
 
Ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και απολογισμού «εγκαινίασε» χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Όπως ο ίδιος δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεωργία Παναγοπούλου, από φέτος θα καθιερωθεί ο απολογισμός κάθε έτους από κάθε υπηρεσία. Έτσι, χθες παρουσιάστηκαν 35 βασικά σημεία που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή μπήκαν σε «τροχιά» το 2018 σ’ ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης από την Τεχνική Υπηρεσία.
Αναλυτικά γι’ αυτά τα 35 βασικά σημεία του απολογισμού μίλησε η Γεωργία Παναγοπούλου, ενώ ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαιτέρως στα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στον Πάμισο που έχουν ξεκινήσει εντατικά, καθώς ήδη δύο γεωτρύπανα δουλεύουν στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω, για ακόμα μια φορά, ως έργο της εκατονταετίας για το Δήμο Μεσσήνης.
Παράλληλα, και πριν δώσει το λόγο στην αντιδήμαρχο για τον απολογισμό της υπηρεσίας που προΐσταται, ο Γιώργος Τσώνης έκανε γνωστό ότι προχθές συνάντησε στην Αθήνα τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και όπως κάθε συνάντηση μαζί του, έτσι και αυτή έφερε «ευχάριστα» νέα για το Δήμο, τα οποία θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε η κα Παναγοπούλου, που ανέλυσε διεξοδικά τα 35 βασικά έργα σ’ όλο το Δήμο Μεσσήνης, τα οποία με μεγάλη προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία εντάχθηκαν σε προγράμματα και βρίσκονται σε «τροχιά» υλοποίησης.
Ως έτος υλοποίησης έργων χαρακτήρισε το 2018 επιγραμματικά η κα Παναγοπούλου, βάζοντας «θετικό» πρόσημο και τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για όλη τη χώρα και ειδικά για τους Δήμους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσα στο έτος 9 εκ. ευρώ για έργα, ενώ έχουν καταθέσει ώριμες και βιώσιμες προτάσεις για έργα ύψους 6 εκ. ευρώ, όλα με αναπτυξιακό πρόσημο για την πόλη της Μεσσήνης, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό.
Αφού σημείωσε όλα –και τα 35 – έργα η κα Παναγοπούλου, επισήμανε τη σκληρή δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αποτελείται από τέσσερις μηχανικούς, έναν προϊστάμενο, τον κ. Καραμπέτσο και μια διοικητική υπάλληλο, τονίζοντας ότι χωρίς την υπεράνθρωπη πολλές φορές προσπάθειά τους δε θα είχαν καταφέρει όλα αυτά.
Κλείνοντας σημείωσε με νόημα ότι το 2019 δεν είναι μια προεκλογική χρονιά για τους ίδιους, αλλά μια ακόμα χρονιά σκληρής δουλειάς για τη Μεσσήνη που οραματίζονται.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Θάρρους» ο Γιώργος Τσώνης, για το αν η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου «εγκαινιάζει» κατά κάποιον τρόπο και την προεκλογική περίοδο και αν ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από την πορεία του Δήμου όσο βρίσκεται στα «ηνία» του, ο κ. Τσώνης ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος απολογισμός αφορά μόνο στο έτος 2018. Πρόσθεσε ότι σαφώς, καθώς βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, θα γίνει και ο απολογισμός της 4ετίας. Τόνισε, δε, ότι αλάνθαστος δεν είναι… άλλωστε, λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν εργάζεται… αυτό για το οποίο είναι σίγουρος και το νιώθει, είναι ότι καθημερινά όλα αυτά τα 4 χρόνια δίνει και την ψυχή του, εκτός από τον κόπο, την περιουσία του και ό,τι άλλο χρειαστεί, για το καλό του Δήμου και των δημοτών της Μεσσήνης… Κι αυτό σημείωσε δεν το «χαρίζει» σε κανέναν.
Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, επανέλαβε ότι θα γίνει απολογισμός στο τι έκαναν αυτά τα 4 χρόνια, κάτι που θα πρέπει να κάνουν και όσοι επίσης «κυβέρνησαν» αυτό το Δήμο, πρόσθεσε.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη

Τα 35 έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Μεσσήνης για το 2018

erga1.png

erga2.pngerga3.png

49840133_568198806977194_1366134027756503040_n.jpg

erga5.png

erga6.png

erga8.png

erga7.png