Αγρότες Μεσσήνης: «Η λύση βρίσκεται στα μπλόκα, τίποτα δε μας χαρίζεται»

Αγρότες Μεσσήνης: «Η λύση βρίσκεται στα μπλόκα,  τίποτα δε μας χαρίζεται»

Στο δρόμο βγαίνουν αύριο Κυριακή οι αγρότες της Μεσσήνης
 
 
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης με αφορμή την απόφαση να βγουν για ακόμα μια χρονιά στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.
Ο γραμματέας του συλλόγου, Σπύρος Νικολόπουλος, σημείωσε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν καταστροφική για τους αγρότες και ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς, που «χτυπήθηκαν ανελέητα» από το δάκο. Παράλληλα, παραμένουν όλα τα χαράτσια που έχει επιβάλει στους αγρότες η κυβέρνηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή ο «δρόμος» είναι η μόνη αποδεδειγμένη λύση, τόνισε, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συνταχτούν μαζί τους στον αγώνα για επιβίωση και να πάρουν μαζικά μέρος στο μπλόκο που θα στηθεί αύριο στον κόμβο του σταθμού στη Μεσσήνη.
Πρόσθεσε, δε, πως τίποτα δεν τους χαρίστηκε, και ό,τι κέρδισαν στο αφορολόγητο και τους ακατάσχετους λογαριασμούς των επιδοτήσεων, το κέρδισαν από την παρουσία τους 40 ημέρες στα «μπλόκα».
Από την πλευρά του, το μέλος του συλλόγου, Γεράσιμος Νικολόπουλος, υπογράμμισε ότι βασικό αίτημα των αγροτών είναι η αποζημίωση της φετινής παραγωγής που καταστράφηκε από το δάκο, ενώ εξέφρασε φόβους ότι το φιάσκο με τη δακοκτονία θα επαναληφθεί και φέτος, αν δοθεί ξανά το πρόγραμμα σε ιδιώτες.
«Καμπανάκι» για τη δακοκτονία της φετινής χρονιάς «έκρουσε» και ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Όπως τόνισε, δε συμμερίζεται την αισιοδοξία του υπουργού κ. Αραχωβίτη για τη δακοκτονία, ενώ ανέφερε ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει φέτος στη Μεσσήνη και με την πατατοπαραγωγή.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι σε 400 στρέμματα που έγινε φύτευση πατάτας δεν έχει φυτρώσει τίποτα λόγω κακής ποιότητας σπόρου… Παράλληλα, πρόβλημα, όπως σημείωσε, υπάρχει και με το γεγονός ότι δε γίνονται αποστραγγιστικά έργα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα πατατοχώραφα και να σαπίζει η καλλιέργεια…
Και από την πλευρά του, κλείνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής σε μαζική συμμετοχή στα «μπλόκα», υπενθυμίζοντας τις «κατακτήσεις» των μπλόκων προηγουμένων χρόνων.
 
Του Κώστα Γαζούλη