Αθώοι για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα οι δίδυμοι 56χρονοι

Αθώοι για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα οι δίδυμοι 56χρονοι

Ισόβια σε αλλοδαπό για το έγκλημα στη Μικρομάνη και 15 χρόνια σε άμεσο συνεργό
Ως δράστης της δολοφονίας  του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα το 2008 σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη προχθές από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο αλλοδαπός που ήταν κατηγορούμενος και έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Για άμεση συνέργεια, με το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ένας 50χρονος από τη Μεσσηνία που εμπλέκεται στην υπόθεση από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με το θύμα. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του 50χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον περιοριστικό όρο εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Το δικαστήριο έκρινε αθώους για την υπόθεση της δολοφονίας τα 56χρονα δίδυμα αδέλφια, που ήταν επίσης κατηγορούμενα, αλλά είχαν αρνηθεί ότι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί.

Δολοφονία
Το άψυχο σώμα του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα εντοπίσθηκε το πρωινό της 11ης Νοεμβρίου 2008 σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης από αγρότη που πήγαινε στα κτήματά του. Ο 29χρονος κείτονταν νεκρός σε αγροτικό χωματόδρομο έχοντας δεχθεί 5 σφαίρες με περίστροφο στην κοιλιά, το θώρακα, το δεξί και αριστερό χέρι, ενώ ο δολοφόνος τού είχε δώσει και χαριστική βολή πυροβολώντας τον μια φορά στα ζυγωματικά, στο πρόσωπο.
Η Αστυνομία είχε υποδείξει ως φυσικό δράστη τον κατηγορούμενο αλλοδαπό. Όταν έπειτα από χρόνια ο συγκεκριμένος αλλοδαπός συνελήφθη ως εκτελεστής στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας πατέρα και γιου Μεσάι, δικάσθηκε σε δις ισόβια, αλλά αρνήθηκε ότι είχε διαπράξει κι αυτή τη δολοφονία.

Της Βίκυς Βετουλάκη