Ανακοίνωση του πρώην προέδρου της Καλαμάτας Απόστολου Κουκούτση

Ανακοίνωση του πρώην προέδρου της Καλαμάτας Απόστολου Κουκούτση

Η Καλαμάτα όχι μόνο κέρδισε την περασμένη Κυριακή την Ένωση Λέρνας, με την άνεση ενός σκορ όπως το 2-0 που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά αύξησε και τη διαφορά της στην κορυφή του 8ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής στους 6 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη το «στραβοπάτημα» του Παναργειακού με τον Αμβρυσσέα.
Παρ’ ότι αγωνιστικά η προχθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ήταν …πανηγύρι, παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων, η ατυχία συνέχισε να κυνηγάει την τοπική μας ομάδα, που έχασε με τραυματισμό στο 18ο λεπτό τον Αντωνιάδη και στο 36’ τον Μάρκοβιτς!
Το σκορ είχε ανοίξει ήδη από το 8ο λεπτό ο Ρόνι Κάρλος με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φάουλ του Μίνγκα και απόκρουση σε πρώτο χρόνο του τερματοφύλακα Πλατή.
Στο 18’ η ομάδα της Αργολίδας είχε σημαντική, και τη μοναδική ουσιαστικά, ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Κασωτάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γιάντομ.
Στο 24’ από παράλληλη μπαλιά του Μίνγκα από δεξιά, ο Λαθύρης πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι και με …μαγικό τρόπο πέρασε τη μπάλα ανάμεσα σε έναν αμυντικό και τον τερματοφύλακα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλάγια θέση.
32’ από …συστημένη «καμινάδα» του Πινδώνη ο Μάρκοβιτς βρέθηκε τετ α τετ στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, όμως ο Πλατής έδιωξε με τα πόδια.
43’ από κόρνερ του Φουάση από δεξιά, ο Μπίζος έπιασε την δυνατή κεφαλιά, ο Πλατής όμως έσωσε εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.
46’ από ωραία ατομική προσπάθεια του Λαθύρη, ο Ρόνι Κάρλος έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση στο 2ο δοκάρι όμως ο νεαρός τερματοφύλακας της Λέρνας έσωσε και πάλι σε κόρνερ
47’ σουτ του Χίλγκεν ο Πλατής απέκρουσε στην δεξια του γωνία.
55′ σουτ του Τάμπα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα «σταμάτησε» στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού των φιλοξενουμένων.
76’ σουτ του Μίνγκα από δεξιά, ο Πλατής σε κόρνερ
77’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Αλιατίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ευνοήθηκε ο Πινδώνης, όμως από πολύ κοντά πλάσαρε άουτ.
90’+2’ επικίνδυνο σουτ του Μαστραντωνάκη, σε κόρνερ ο Πλατής.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Κασωτάκης, Τάμπας, Φουάσης, Χίλγκεν, Αλιατίδης, Αντωνιάδης (18’ λ.τρ. Μπίζος), Ρόνι Κάρλος, Πινδώνης, Μάρκοβιτς (36’ λ. τρ. Μαστραντωνάκης), Μίνγκας (80’ Ζελέκου), Λαθύρης (88’ Γιόνδης).
ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ (Λουκάς Κούρος): Πλατής, Λέρμας, Καιάφας, Κάπλατζης, Μούγιος, Τσουρδίνης, Γιάντομ Κόφι (46’ Κρεμμύδας), Αντωνόπουλος (59’ Μπακατσέλος), Μπιτζής, Τριανταφύλλου (68’ Καζολιάς), Κορωνίδης.
  
Ι. Χριστόπουλος: Κρατάμε χαμηλά τα προβλήματα επειδή αγαπάμε την ομάδα 
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον προχθεσινό αγώνα, μεταξύ άλλων ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε τα παρακάτω:
Ήταν φανερή η διαφορά δυναμικότητας. Παραταχθήκαμε κι εμείς με μια πολύ νεανική ομάδα. Αν και δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια και σοβαρότητα σε κάποιες φάσεις, κυριαρχήσαμε και δημιουργήσαμε καταστάσεις που δεν αξιοποιήσαμε όσο έπρεπε είτε από υπερβολική σιγουριά, είτε από λάθη στην τελική πάσα. Κρατάμε τους 3 βαθμούς και το ότι δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που θέλαμε και κοιτάμε το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη.
Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα ταλαιπωρείται και τον τελευταίο μήνα τα πράγματα ήταν δύσκολα με την (διοικητική) αναταραχή που υπήρχε, ενώ χάθηκαν και οι μετεγγραφικοί στόχοι. Θα γίνουν όμως 2-3 προσθήκες για να αποκτήσουμε το κατάλληλο βάθος, καθώς στην ομάδα υπάρχουν 21 παίκτες χωρίς τους τερματοφύλακες και χρειάζονται τουλάχιστον 23.
Δουλεύουμε σε πολύ άσχημους αγωνιστικούς χώρους, όπως της Μικρομάνης που είναι δραματικό και περιμένουμε το Στάδιο μετά την επανασπορά του.
Κρατάμε όμως χαμηλά τα προβλήματα, γιατί οι παίκτες αγαπάνε την ομάδα και τη φανελα και ιδιαίτερα οι πιο έμπειροι δείχνουν σταθερότητα και σοβαρότητα.
  
Ανακοίνωση του πρώην προέδρου της Καλαμάτας Απόστολου Κουκούτση 
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΣ Η Καλαμάτα και νυν μέλος του ΔΣ, Απόστολος Κουκούτσης:
«Με έκπληξη βλέπω τις τελευταίες μέρες δηλώσεις που γίνονται στα Μ.Μ.Ε που αφορούν το πρόσωπο μου και τα υπόλοιπα διοικητικά θέματα της ομάδας.
Γνωρίζοντας την καθημερινότητα της ομάδας καλύτερα από τον καθένα, προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και να υποστηρίξω την δέσμευση μου πως θα παραμείνω δίπλα στην ομάδα, με έκπληξη όμως διαπιστώνω πως η προσπάθεια μου να κρατήσω ενωμένο το Δ.Σ και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να αποπροσανατολιστούν από τα αγωνιστικά τους καθήκοντα οι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά πέφτει σε «τοίχο» διαδοχικών δηλώσεων που μόνο σκοπό έχουν την δεδομένη στιγμή να βλάψουν την ομάδα.
Δηλώνω όμως…
1) Το βάρος των καθηκόντων μου αποδεδειγμένα το σήκωσα, προσπάθησα με αμέτρητες ώρες δουλειάς (γνωρίζοντας ότι οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με τα πανηγύρια της Κυριακής) να βοηθήσω το τρένο της «Μαύρης Θύελλας» να μπει ξανά στις ράγες του, πράγμα που αποδεικνύει η βαθμολογική θέση της ομάδας και η οργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα, στον βαθμό που μπορούσα, σε ένα πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
 
2) Οι λόγοι της παραίτησης είναι γνωστοί σε όλη την Μεσσηνία, όπως άλλωστε παραδέχθηκε στο Δ.Σ της ομάδας και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, οπότε γνωρίζει καλά τους λόγους τους οποίους μπορώ να εξηγήσω και να αποδείξω ακόμα και σε ένα ανοιχτό Δ.Σ, γιατί πολύ απλά δεν θέλω να ακολουθήσω αυτό το μπαράζ δηλώσεων του… αέρα.
 
3) Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος πως η ψυχική μου διάθεση και η αγάπη προς την ομάδα είναι αυτή η οποία με ώθησε να κάνω πράγματα στα οποία δεν είχα δεσμευτεί, με σκοπό να κρατήσω τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό team ανεπηρέαστους, έχοντας ουσιαστικά απομείνει μόνος μου την εποχή εκείνη, ακόμη και στο οικονομικό κομμάτι.
 
4) Το πρωτεύον στην σωστή λειτουργία μιας ομάδας είναι το διοικητικό συμβούλιο, με θλίβει το γεγονός ότι από κάποιες δηλώσεις βγαίνει προς τα Μ.Μ.Ε. μια “αχαριστία” για πρόσωπα που δούλεψαν πολύ σκληρά για να βρίσκεται αυτή την στιγμή η ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού, μάλιστα μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία ” έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου”
 
5) Όσον αφορά για αυτό που εντέχνως κυκλοφορεί στα… καφενεία, η σχέση μου με τον προσωπικό μου φίλο και προπονητή της ομάδας παραμένει άριστη και τον διαβεβαιώνω ότι αυτό που ξεκινήσαμε μαζί το καλοκαίρι θα προσπαθήσω να ολοκληρωθεί με επιτυχία, που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την άνοδο της ομάδας μας.
Κλείνοντας, εύχομαι στο Δ.Σ της Τετάρτης να παρουσιαστούν σοβαρές προτάσεις και να βρεθεί η λύση ώστε να προχωρήσει η ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα σε έναν πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο».
  
Γ’ Εθνική-8ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
ΑΟ Κατασταρίου – Μανδραϊκός 1-0
Καλαμάτα – Ένωση Λέρνας 2-0
ΑΕ Πελλάνας – Πάμισος 3-1
Ασπρόπυργος – Αστέρας Βλαχιώτη 1-0
Παναργειακός – Αμβρυσσέας Διστόμου 1-1
ΑΟ Υπάτου- ΑΟ Εικοσιμίας
(Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας)
Παναρκαδικός- Ερμιονίδα 1-1
(Αναβλήθηκε την Κυριακή και διεξήχθη χθες)

Η βαθμολογία
1   Καλαμάτα                      39  24-2
2   Παναργειακός                 33  26-5
3   Ασπρόπυργος                 32  29-5
4   Καταστάρι                      25  18-10
5   ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου 22  18-11
6   Ερμιονίδα                      21  12-9
7   ΑΟ Υπάτου                     18  12-8
8   Αμβρυσσέας                   17  17-13
9   Μανδραϊκός                    17  14-15
10 Παναρκαδικός                16  20-21
11 Αστέρας Βλαχιώτη           14  16-25
12 Ένωση Λέρνας                9    6-20
13 Πάμισος Μεσσήνης          4    7-34
14 ΑΟ Εικοσιμίας                 1    0-41
-ΑΟ Υπάτου-ΑΟ Εικοσιμίας έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική
Ερμιονίδα-Μανδραϊκός
Ένωση Λέρνας-Παναρκαδικός
Πάμισος-Καταστάρι
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα
Αμβρυσσέας Διστόμου-ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου
ΑΟ Εικοσιμίας-Ασπρόπυργος
ΑΟ Υπάτου-Παναργειακός