Ασύλληπτοι οι 5 Ρομά για τη διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο παρά το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας


Ασύλληπτοι παραμένουν, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας, οι πέντε Ρομά για τη διάρρηξη προχθές τα ξημερώματα στο κοσμηματοπωλείο.
Χθες πραγματοποιήθηκαν επίσης εκτεταμένες έρευνες σε περιοχές που διαμένουν Ρομά, στο Αριοχώρι, απ’ όπου κατάγονται οι δύο που έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά και στο χωριό Πλατύ, που ήταν το τελευταίο μέρος που τους καταδίωξαν οι αστυνομικοί, αλλά μέχρι το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία ήταν πως δεν είχε βρεθεί ίχνος τους.
Όλα ξεκίνησαν, όταν προχθές τα ξημερώματα με κινηματογραφικό τρόπο οι πέντε νεαροί με κλεμμένο αυτοκίνητο έφτασαν στην οδό Φραντζή στην Καλαμάτα. Σήκωσαν τα ρολά κοσμηματοπωλείου, έσπασαν τζαμαρία και βιτρίνα και σε λιγότερο από ένα λεπτό άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 11.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παραβίασαν φωτεινό σηματοδότη στην περιοχή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο περιπολικό της ΟΠΚΕ. Τότε ξεκίνησε καταδίωξη, αφού δε σταμάτησαν στα σήματα των αστυνομικών, και έφτασαν μέχρι το χωριό Πλατύ. Εκεί εγκλωβίστηκαν όταν έπεσαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο πάνω σε έναν μανδρότοιχο σπιτιού, αλλά δεν εγκατέλειψαν και προσπάθησαν να εμβολίσουν το περιπολικό που βρισκόταν πίσω τους. Δεν τα κατάφεραν και τότε βγήκαν και οι πέντε από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν, καταφέρνοντας να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς και να χαθούν στο σκοτάδι.
Β.Β.