Βουνά οι «κροκάλες» στο Ακρογιάλι

Βουνά οι «κροκάλες» στο Ακρογιάλι

Σαν να μην έχει γίνει έργο προστασίας πολλών εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θύμιζε χθες η περιοχή του Ακρογιαλίου.
Η περιοχή από τη Μικρά Μαντίνεια έως τις Κιτριές πάντα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τη θαλασσοταραχή και την έντονη κακοκαιρία, αλλά ευτυχώς χθες δε δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλα ζητήματα.
Σε κάποια σημεία από την έντονη βροχόπτωση είχαν υποχωρήσει πρανή ανάντη του δρόμου. Στην Παλιόχωρα, στα όρια των Δήμων Καλαμάτας και Αβίας, ο δρόμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ήδη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, ώστε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.
Ο δε δρόμος που κατεβαίνει από την πάνω πλευρά ήταν μια απέραντη λίμνη και είναι άξιος απορίας πώς ο κόσμος καταφέρνει να περάσει να πάει στο σπίτι του.
Το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου έχει πλέον επισκευασθεί και έχει καινούργια άσφαλτο, αλλά μικρά σημεία (όπως μπροστά από το «Λιθάρι») αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα.
Πολύπαθη περιοχή είναι πάντοτε το Ακρογιάλι. Με έκπληξη διαπιστώσαμε τεράστια βουνά από κροκάλες σωρευμένα στην άκρη του δρόμου, τα οποία, όπως μάθαμε, είναι εκεί από το Σεπτέμβριο και την πρώτη θαλασσοταραχή!
Ο δρόμος, για άλλη μια χρονιά, σοβαρά «πληγωμένος» και με προειδοποιητικές κορύνες για τους οδηγούς.
Υποτίθεται ότι το έργο που έγινε θα προστάτευε την περιοχή.

Της Βίκυς Βετουλάκη