Η ΑΕΚ τη νίκη και την πρόκριση, ο Απόλλων Καλαμάτας το χειροκρότημα


Ένας πραγματικός αγώνας-γιορτή ήταν ο χθεσινός στο Κλειστό της Παραλίας ανάμεσα τον Απόλλωνα Καλαμάτας και την ΑΕΚ Αθηνών για το Κύπελλο βόλεϊ Ελλάδος γυναικών και αυτό γινόταν αντιληπτό ήδη σε όσους προσέρχονταν στο Στάδιο από τη δυσκολία να βρουν πάρκινγκ…
Οι κερκίδες ήταν κατάμεστες από φίλους των «μελανόλευκων», της Ένωσης, του βόλεϊ και του αθλητισμού, ενώ παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης όλα κύλησαν ομαλά, αφού οι …επίφοβοι για παρεκτροπές «κιτρινόμαυροι» είχαν έρθει για να υποστηρίξουν, να χειροκροτήσουν και να φωτογραφηθούν με την ομάδα τους.
Το αγωνιστικό μέρος ήταν αναμενόμενο, όχι όμως μόνο από πλευράς επικράτησης της ΑΕΚ που συμμετέχει στην Pre League αλλά και από το γεγονός ότι ο Απόλλωνας πάλεψε το παιχνίδι και στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε έναν έμπειρο και ιστορικό αντίπαλο που ανήκει σε παραπάνω κατηγορία και κάπως έτσι σφραγίστηκε το τελικό 1-3 σετ.
Μάλιστα το συγκρότημα του Μπάμπη Μυτσκίδη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει το 2ο σετ με 26-24, ενώ έχασε το 1ο με 17-25. Οι Αθηναίες πήραν πιο εύκολα το 3ο σετ με 15-25 και μαζί την πρόκριση για την συνέχεια του θεσμού, με την καλαματιανή ομάδα να κερδίζει ακόμα και σε αυτό το διάστημα, για αρκετές φάσεις διαρκείας, το χειροκρότημα του κόσμου, που βέβαια ήταν ιδιαίτερα θερμό στο φινάλε του ματς και για τις δύο ομάδες.
Διαιτητές: Ηλίας Τσουμελέας-Πάνος Χανδρινός. Γραμματεία: Βενετία Λιακουνάκου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μυτσκίδης): Γκόγκου, Καραγιάννη, Οικονομοπούλου λ., Γ. Δεδούση, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Κοντέα, Μικέλη, Μασουρίδη, Καραμούντζου, Μπούνα λ., Εξηνταβελώνη.
ΑΕΚ (Αποστολογιωργάκης): Μπελιά λ., Μπανίκα, Γιοβάνη, Ζίγκα, Βυζαντινού, Χρήστου, Σουβαλιώτη, Σκυθιώτη λ., Τοτσίδου, Καββαδία, Τέζα, Αντωνιάδη, Ντονά.