Η Μεσσηνία και η Καθημερινή

Η Μεσσηνία και η Καθημερινή

Η εφημερίδα “Καθημερινή” αποδεικνύεται σε καλύτερο φίλο της Μεσσηνίας, αφού συχνά μέσα από τις σελίδες της προβάλλει τις ομορφιές της περιοχής μας, ενώ καταγράφει και τις προσπάθειες νέων ανθρώπων που με τις ενέργειές τους προωθούν τα ποιοτικά προϊόντα του νομού.
Στην έκδοση της περασμένης Κυριακής φιλοξενούσε, μέσα από το ρεπορτάζ της Βίκυς Κατεχάκη με τίτλο “Οι νέοι κάνουν το ελαιόλαδο νέκταρ”, τις προσπάθειες της Ματούλας Κουβάτσου με ελαιώνες στην Καλαμάτα, της Χριστίνας Στριμπάκου με ελαιώνες στην Τριφυλία, την καθοδηγητική και υποστηρικτική προσπάθεια του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Άννας Μηλιώνη, καθώς και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του υπεύθυνου δράσεων Διονύση Παπαδάτου. Πρόσφατα, μάλιστα, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο του “Γαστρονόμου”.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι υπάρχουν και στη Μεσσηνία παραγωγοί, άνθρωποι της γνώσης, που προσπαθούν μέσω της δουλειάς τους και μόνο να αναδείξουν το νομό, τα προϊόντα του και μέσω αυτών να δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο που ζουν.
Α.Π.