Καλαμάτα, δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό, αλλά με στόχο πάντα τη νίκη

Καλαμάτα, δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό, αλλά με στόχο πάντα τη νίκη

Στον πρώτο αγώνα του νέου χρόνου και στο φινάλε του α’ γύρου της Γ’ Εθνικής η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα του 2018, δηλαδή το προβάδισμά της στην κορυφή στους +4 βαθμούς από τον 2ο Παναργειακό. Για να συμβεί αυτό η Μαύρη Θύελλα θα χρειαστεί να περάσει νικηφόρα σήμερα από την Τρίπολη και την αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό που ξεκινά στις 3 μ.μ. Κι αυτό κόντρα στα διοικητικά προβλήματα, την εορταστική διακοπή που επηρεάζει τον αγωνιστικό ρυθμό των ομάδων, τις αγωνιστικές απώλειες που ταλανίζουν τους «μελανόλευκους» από την αρχή της σεζόν και φυσικά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην έδρα του, όπου μετράει 4 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ έχει επιπλέον να επιδείξει συντριπτική «παράδοση» απέναντι στην Καλαμάτα, η οποία έχει να κερδίσει στην αρκαδική πρωτεύουσα από το 1990.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι προπονητής στον Παναρκαδικού είναι ο Καλαματιανός Αντώνης Μαυρέας, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν τρεις ακόμα Μεσσήνιοι ο τερματοφύλακας Κώστας Λίβας, ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Σεντεμέντες και ο νεαρός επιθετικός Γιώργος Μουλιάτος.

Με 19 ποδοσφαιριστές στην αποστολή
Η προετοιμασία της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες και στη συνέχεια ο προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος, ανακοίνωσε την αποστολή την οποία απαρτίζουν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Βούρας, Κασωτάκης, Τάμπας, Τσόπελας, Χίλγκεν, Ψάνης, Φουάσης, Αλιατίδης, Μπίζος, Αντωνιάδης, Μαρτινεζ, Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μαστραντωνάκης, Ζελέκου, Γκελκέρια, Μίνγκας, Κάρλος, Λαθύρης.
Μικρή έκπληξη αποτελεί η παρουσία του έμπειρου τερματοφύλακα Βούρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και την πολύμηνη απουσία του, ενώ «παρών» δηλώνει και ο Ψάνης που ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από έναν τραυματισμό. «Εκτός» έχουν μείνει ο τιμωρημένος Βοσκόπουλος και οι τραυματίες Γιόνδης, Αθανασόπουλος, Ζαχαρόπουλος, ενώ μεγάλη ανακούφιση αποτέλεσε η δυνατότητα να εκτίσουν την τιμωρία τους οι Αλιατίδης, Πινδώνης με την μετεγγραφή-εξπρές στον Μεσσηνιακό.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στο πλευρό των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν στην γειτονική Τρίπολη είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο της εκδρομής των οργανωμένων φιλάθλων.

Υποδέχεται τον Παναργειακό ο Πάμισος 
Τον φιλόδοξο Παναργειακό υποδέχεται σήμερα ο Πάμισος Μεσσήνης στο φινάλε του α΄ γύρου του 8ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης, που αγνοούν την εντός έδρας νίκη (έχουν απολογισμό ισοπαλία και 5 ήττες), θα προσπαθήσουν να κάνουν αξιόλογη εμφάνιση και να πανηγυρίσουν μία σημαντική επιτυχία.
Ο προπονητής Μιχάλης Φασουλής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Χρήστου Ρήγα, Θεόδωρου Κατσιβαρδέα, Σωτήρη Δημητρακόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να πάρουν χρόνο  συμμετοχής κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες (Βασίλης Αλεβίζος, Αναστάσης Γεωργουδιός, Πέτρος Μανιατέας, Μανώλης Κοντομανωλόπουλος).
Ο Παναργειακός  (προέρχεται από εντυπωσιακό «διπλό» σε εξ αναβολής αγώνα με τον ΑΟ Εικοσιμίας), παρουσιάζεται ενισχυμένος (τελευταία ηχηρή μετεγγραφή ο έμπειρος μέσος Κώστας Μενδρινός) και στοχεύει στο «διπλό» για να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή.
Ο Πάμισος Μεσσήνης στο σημερινό κρίσιμο εντός έδρας ματς περιμένει θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσήνης (η νέα διοίκηση στην οποία πρόεδρος ανέλαβε ο Γιώργος Βλαχάκης, έχει απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης).
Διαιτητής έχει οριστεί ο Χρήστος Βεργέτης από την ΕΠΣ Αρκαδίας, βοηθοί θα είναι οι Νικόλαος Σταματόπουλος, Παναγιώτης Τσούκας από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Σπυράκης από την ΕΠΣ Λακωνίας.