Κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά οι 2 μαθητές από τα Καλλιανέικα!

Κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά οι 2 μαθητές από τα Καλλιανέικα!

Καμία λύση ακόμα για τη μεταφορά τους από Περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας
 
 
Να μείνουν από απουσίες κινδυνεύουν, πλέον, οι δύο μαθητές από τον οικισμό Καλλιανέικα Δολών του Δήμου Δυτικής Μάνης, καθώς λόγω της έντονης κακοκαιρίας  των τελευταίων ημερών δεν πηγαίνουν πλέον στα σχολεία τους στην Καλαμάτα. Το χειρότερο ωστόσο είναι, ότι, κι αν ακόμα υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου για τις απουσίες, καθώς αυτές δεν είναι αδικαιολόγητες, η σχολική ύλη και τα μαθήματα που χάνουν οι δύο μαθητές είναι πολλά και ιδιαίτερα για το έναν που φέτος τελειώνει το Λύκειο και θέλει να ετοιμασθεί για τις Πανελλήνιες.
Το πρόβλημα της μετακίνησής τους δεν έχει λυθεί ακόμα και όταν ο καιρός το επιτρέπει συνεχίζουν να περπατούν πρωί και μεσημέρι από 3,5 χλμ   κάθε φορά, ώστε να κατέβουν από το σπίτι τους στις Κιτριές, όπου υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Καλαμάτα.
 
Το ΚΤΕΛ δεν μπορεί
Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, το πρόβλημα δεν λύθηκε και η Περιφέρεια αδυνατεί να δώσει λύση. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας, που  βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εξετάζονται διάφορες λύσεις, χωρίς για καμία ακόμα να υπάρχει θετική εξέλιξη.
Όπως διευκρίνισε ερωτώμενη η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου έχουν εξετασθεί όλες οι πιθανές λύσεις καθώς αντιλαμβάνονται απόλυτα το πρόβλημα που υπάρχει.
Έχει ζητηθεί εγγράφως από το ΚΤΕΛ, λεωφορείο να μεταβαίνει μέχρι τον οικισμό για να παίρνει τους δύο μαθητές, όμως το ΚΤΕΛ έχει απαντήσει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο μικρό λεωφορείο για να μπορεί να φτάνει στην περιοχή.
 
Χωρίς λύση
Παράλληλα, η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα να υπάρξει εξαίρεση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και να επιδοτηθεί το άφορτο  δρομολόγιο ταξί από το σπίτι των παιδιών στο σχολείο τους και αντίστροφα, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και να βρεθεί μειοδότης.
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ορισθεί δρομολόγιο για ταξί, προκειμένου να γίνεται η μεταφορά των παιδιών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ο διαγωνισμός είναι άγονος και κανείς δεν έχει δεχτεί να εκτελεί το δρομολόγιο , καθώς οι επαγγελματίες το θεωρούν ασύμφορο.
Ακόμα, εξετάζεται και η περίπτωση ανάθεσης του δρομολογίου σε επαγγελματία αυτοκινητιστή που το επιθυμεί. Τέλος, η κα Νικολάκου, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή για να γίνει ειδική διαπραγμάτευση για το δρομολόγιο.
 
 
  Της Βίκυς Βετουλάκη