«Νίκη του Ισλάμ» το μήνυμα των ινδικών φακέλων που έφθασαν και στην Καλαμάτα

«Νίκη του Ισλάμ» το μήνυμα των ινδικών φακέλων που έφθασαν και στην Καλαμάτα

Ύποπτοι φάκελοι έχουν εντοπιστεί εδώ και μερικές μέρες σε πολλά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Χθες ήταν η σειρά της Καλαμάτας «να μπει σε αυτόν το συναγερμό», καθώς εντοπίστηκαν στην Πανεπιστημιακή Σχολή και το ΤΕΙ τέσσερις συνολικά ύποπτοι φάκελοι.
Στο Πανεπιστήμιο όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, όταν ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών εντόπισε φάκελο που είχε ως παραλήπτη τον ίδιο (οι άλλοι δύο είχαν την πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας και τον πρύτανη).
Οι φάκελοι, μάλιστα, έφτασαν στο Ίδρυμα σταδιακά, με τους δύο πρώτους να έχουν έρθει και ανοιχθεί πριν από τις γιορτές, ενώ ο τρίτος, που προοριζόταν για τον κ. Ζαχαριά, την Πέμπτη.

Μόλις, λοιπόν, ο κ. Ζαχαριάς είδε το φάκελο τον θεώρησε ύποπτο, αφού είχε ενημερωθεί για περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε όλη τη χώρα και έτσι ενημέρωσε την Αστυνομία. Παράλληλα, ζήτησε να συγκεντρωθούν οι άλλοι δύο φάκελοι μαζί με το δικό του.
Οι τρεις φάκελοι είχαν ως χώρα αποστολής την Ινδία και περιείχαν φυλλάδια υπέρ του Ισλάμ, με κύριο μήνυμα στα αγγλικά: «Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων».

Στο χώρο του Πανεπιστημίου έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν ολόκληρο το Ίδρυμα, ενώ ζητήθηκε από όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτήριο της Γραμματείας να παραμείνουν σε αυτό.

Συνολικά ήταν 13 άτομα, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και δύο καθαρίστριες.

Έπειτα από επικοινωνία μεταξύ των Αρχών αποφασίστηκε ότι την απομάκρυνση των φακέλων έπρεπε να κάνει κλιμάκιο ΕΚΑΜ, που ξεκίνησε από την Πάτρα για αυτό το λόγο.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε και στο ΤΕΙ της πόλης η ύπαρξη ενός ίδιου φακέλου, με παραλήπτη τον πρύτανη του Ιδρύματος. Έτσι ακολούθησαν κι εκεί οι ίδιες ενέργειες, μόνο που στο ΤΕΙ δεν έγινε εκκένωση του κτηρίου.

Ο συναγερμός έληξε παράλληλα στα δύο Ιδρύματα λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, όταν η ομάδα της ΕΜΑΚ έφθασε εκεί και άνδρες της, αφού φόρεσαν ειδικές στολές, μπήκαν στα γραφεία που ήταν οι φάκελοι και τους απομάκρυναν υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Οι δε φάκελοι τοποθετήθηκαν σε ειδικούς για τέτοιες περιπτώσεις φακέλους.
Πλέον το λόγο έχουν τα εργαστήρια που θα εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων, για να αποφανθούν αν τελικά υπήρχε κάτι επικίνδυνο εντός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε ανάλυση που έγινε σε παρόμοιο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οι περιείχε βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση