Ξεκινά το εκθετήριο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, λήξη στις 10 Μαρτίου με παρέλαση και Onirama

Ξεκινά το εκθετήριο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, λήξη στις 10 Μαρτίου με παρέλαση και Onirama

Το πρόγραμμα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού παρουσίασαν χθες μέλη της Επιτροπής, αλλά και οι ίδιοι οι καρναβαλιστές, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν έτοιμες για ένα ξεχωριστό καρναβάλι, καλύτερο από ποτέ.
Η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, λοιπόν, Χρύσa Λιάππα, ξεκίνησε ευχαριστώντας τα μέλη της Επιτροπής που ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες που άρχισαν πριν από καιρό.
Μάλιστα, η κα Λιάππα κάλεσε τους επαγγελματίες με το δικό τους τρόπο να συμμετάσχουν στο Καρναβάλι του 2019, είτε δίδοντας χορηγίες, είτε διοργανώνοντας κάποια πάρτυ στα καταστήματά τους, είτε, τέλος, στολίζοντας τις επιχειρήσεις τους.
Κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στο φετινό καρναβάλι, μιας και στόχος είναι η διασκέδαση και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Η εθελόντρια του Καλαματιανού Καρναβαλιού, Ακριβή Καλογεροπούλου, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 πληρώματα, αριθμός που ήδη υπερβαίνει τις περσινές συμμετοχές. Όσο για τις θεματολογίες των μέχρι σήμερα πληρωμάτων, είναι ποικίλες, ενώ όσοι θέλουν να λάβουν πληροφορίες για το καρναβάλι ή και να συμμετάσχουν με το δικό τους πλήρωμα, μπορούν να επικοινωνούν με το 2721181030 και στο email: info@kalamatianokarnavali.gr.
Ο επίσης εθελοντής Παναγιώτης Δραγιώτης απηύθυνε κάλεσμα σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν ως εθελοντές να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Επιτροπής, καθώς οι εθελοντές είναι πάντα χρήσιμοι, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις νέων γκρουπ, αυτό μπορεί να γίνει μέχρι και πριν από την έναρξη του καρναβαλιού.

Το φετινό πρόγραμμα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της «Φάρις», Σάκης Ηλιόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας του. Όπως είπε, δε, δείχνει ότι ο θεσμός έχει ριζώσει για τα καλά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί.
Μιλώντας για τις εκδηλώσεις, είπε ότι αύριο στις 6.00 το απόγευμα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το εκθετήριο. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τις στολές των πληρωμάτων, ώστε να επιλέξουν σε ποιο θέλουν να συμμετάσχουν. Παράλληλα, θα γίνει η κλήρωση για τα παιχνίδια που θα διαγωνιστούν τα φετινά γκρουπ.
Το επόμενο ραντεβού των καρναβαλιστών είναι στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε θα γίνει η τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία και η παρουσίαση της φετινής Βασίλισσας Ιζαμπούς. Οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Φωτεινή Ψυχίδου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους REC.
Μια εβδομάδα αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία και πάλι, θα δοθεί συναυλία με το Δημήτρη Καραδήμο.
Στις 2 Μαρτίου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πλέον πάρτυ στο χώρο του ξενοδοχείου Elite.
Φθάνοντας στο τέλος υπάρχουν οι δύο μεγάλες παρελάσεις και μαζί η τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου.
Στις 9 Μαρτίου ειδικότερα θα γίνει η νυχτερινή παρέλαση, που θα ξεκινήσει από «τα ουζάκια» και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Εκεί θα περιμένουν τα πληρώματα η Φωτεινή Ψυχίδου και η Άστρη Μαυρέα.
Το Καλαματιανό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί και φέτος με τη μεγάλη παρέλαση στις 10 Μαρτίου, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία και θα την παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα δοθεί συναυλία με τους Onirama.
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε, τέλος, ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο καρναβάλι, αφού θα υπάρξουν και άλλες, όπως τα αερόστατα σε γειτονιές της πόλης, το δρώμενο της Νέδουσας κ.λπ.
 
Οι καρναβαλιστές
Πέραν των διοργανωτών, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν και μέλη κάποιων από τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο φετινό καρναβάλι. Με τη σειρά τους κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στο καρναβάλι για να διασκεδάσει και να περάσει καλά.
Η Αμαλία Μάλαμα από το γκρουπ 20, όπου συμμετέχουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στο πλήρωμα με τον αριθμό 20.
«Οι βλαχοδήμαρχοι» είναι το φετινό θέμα του γκρουπ 4, με στόχο τη σάτιρα των εκλογών, ένα γκρουπ που, όπως είπε ο εκπρόσωπός του Φάνης Παναγιωτόπουλος, έχει δεθεί σαν οικογένεια, αφού είναι η 7η φορά που το πλήρωμα θα κατέβει στο καρναβάλι.
Ο Βασίλης Μιχαλόπουλος από το πλήρωμα με τον αριθμό νούμερο 12 περιμένει, επίσης, τον κόσμο να συμμετάσχει στο καρναβάλι και αν του αρέσει η θεματολογία, να προσέλθει στο δικό του πλήρωμα.
Τέλος, ο Παύλος Χριστόπουλος συμμετέχει με ένα ξεχωριστό πλήρωμα, αφού αποτελείται από μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου. Πέραν της διασκέδασης θέλουν να περάσουν και το δικό τους μήνυμα στους παρευρισκόμενους στο καρναβάλι… Έτσι, θα ντυθούν σήματα, ώστε να πείσουν τον κόσμο να σέβεται τον ΚΟΚ.
 
Τα γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι τα εξής:
GROUP 1 THE WORKING …DEAD //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΚΗΣ
GROUP 4 VLAXO… ΔΗΜΑΡΧΟΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΤΑΪΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
GROUP 5 ΤΕΛΕΤΑΜΠΙΣ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ ΝΙΚΟΣ
GROUP 6 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣΦΩΤΗΣ
GROUP 12 ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΙΤΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
GROUP 14 BELLA VENEZIA //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΟΜΠΙΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
GROUP 16, ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΛΕΝΑ ΚΥΔΩΝΑΚΗ
GROUP 17 CRAZY TAXI //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
GROUP 20 ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΑΛΑΜΑ ΑΜΑΛΙΑ
GROUP 23 MAΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΦΕΡΕΤΟΥ
GROUP 24 ΤΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ 24ου //// 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΑΤΣΙΡΕΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
GROUP 26 ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
GROUP 36 ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΗΤΣΕΑ ΧΡΥΣΑ
GROUP 45 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΥΡΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΛΟΤΣΗ
GROUP 48 ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
GROUP 55 ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
GROUP 56 PACMAN ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑ
GROUP 57, ΤΑ ΚΔΑΠΑΚΙΑ 1 //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΛΑΓΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
GROUP 60 ΟΙ ΓΑΤΟΙ ΤΟΥ 14ου //// 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
GROUP 76 DC HEROES ΑΡΧΗΓΟΣ //// ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ
GROUP 77 LA CASA DE PAPEL //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Καλαματιανό Καρναβάλι
Τηλέφωνο Καρναβαλικής Επιτροπής: 2721 181030, email: info@kalamatianokarnavali.gr και, τέλος, στο γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, που λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, με το εξής ωράριο: 11.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00 και βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στον ημιώροφο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση