Ο ένας έκλεψε τσάντα, ο άλλος κινητό τηλέφωνο

Ο ένας έκλεψε τσάντα, ο άλλος κινητό τηλέφωνο

Δύο άτομα για κλοπή συνελήφθησαν την Κυριακή στην Καλαμάτα σε ξεχωριστές περιπτώσεις.
Αρχικά, το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ 27χρονος αλλοδαπός, γιατί, όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα αφαίρεσε τσάντα γυναίκας, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε. Συγκεκριμένα η 59χρονη ακούμπησε την τσάντα της στον είσοδο φαρμακείου στην οδό Χρυσοσπάθη και ο 27χρονος εκμεταλλεύτηκε την κίνηση αυτή για να την αρπάξει. Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί και τον εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Βασ. Σοφίας. Ο 27χρονος αποδέχτηκε την πράξη του και έδειξε τους αστυνομικούς πού είχε πετάξει την τσάντα, η οποία, μεταξύ άλλων, περιείχε 30 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη ένας 44χρονος, γιατί, όπως προέκυψε, το Σάββατο το μεσημέρι αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο 27χρονης, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε.
Ειδικότερα, ο 44χρονος άρπαξε το κινητό τηλέφωνο αξίας 400 ευρώ από τον πάγκο του καταστήματος εστίασης όπου εργαζόταν η κοπέλα. Αστυνομικοί τον εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής και τους είπε ότι το πούλησε σε ένα 55χρονο. Χθες το πρωί εντοπίσθηκε ο 55χρονος και βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο. Ο τελευταίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.