Ποια έργα έχουν υποβληθεί στη «βιώσιμη αστική ανάπτυξη» – Υπεβλήθη αίτημα για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Ποια έργα έχουν υποβληθεί  στη «βιώσιμη αστική ανάπτυξη» – Υπεβλήθη αίτημα για ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Υπεγράφη την τελευταία ημέρα του 2018, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον πρωτοπρεσβύτερο Κρεσφόντη Πουλόπουλο, πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού, σύμβαση χρησιδανείου για την παραχώρηση εκ μέρους του Ναού προς το Δήμο, άνευ ανταλλάγματος, εδαφικής εκτάσεως συνολικής επιφανείας 5.325,73 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού. Η έκταση αυτή είναι αναγκαία για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής. Ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την υπογραφή αυτής της σύμβασης.
Κατόπιν της υπογραφής της συμβάσεως χρησιδανείου και της εγκρίσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν στην ανάπλαση, ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης και για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας – Γ΄ φάση (πλατεία Υπαπαντής)».
Μέχρι στιγμής ο Δήμος Καλαμάτας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» του ΕΣΠΑ 2014-2020, που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με κωδικό ΟΠΠΣ 3312 και τίτλο: «Πλέγμα αναπλάσεων στο Ιστορικό Κέντρο και στην παραλιακή ζώνη Καλαμάτας», έχει υποβάλει ολοκληρωμένα αιτήματα χρηματοδότησης των εξής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.599.200 ευρώ:
Ανάπλαση Οδού Ναυαρίνου (Α΄ Φάση) από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα – 650.000
Ανάπλαση οδού Πλαστήρα- 1.419.000
Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας – Γ΄ φάση (πλατεία Υπαπαντής)- 1.680.200
Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά- 850.000.