Σεσημασμένοι Ρομά έσπασαν με βαριοπούλα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας

Σεσημασμένοι Ρομά έσπασαν με βαριοπούλα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και δείχνοντας έτοιμοι για όλα πέντε νεαροί Ρομά δε δίστασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης να σπάσουν με βαριοπούλα την τζαμαρία κοσμηματοπωλείου στο πιο κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, στην οδό Φραντζή, να αρπάξουν ό,τι μπορούσαν, να επιδοθούν σε άγρια καταδίωξη με περιπολικό της ΟΠΚΕ που τους εντόπισε, αλλά και να προσπαθήσουν να το εμβολίσουν, όταν τους εγκλώβισε στο χωριό Πλατύ, και τελικά να διαφύγουν τρέχοντας, αφήνοντας πίσω τους ζαλισμένους αστυνομικούς. Πληροφορίες, πάντως, από την περιοχή- που αναστατώθηκε μέσα στη νύχτα από την καταδίωξη- αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν κάποια στιγμή να πιάσουν τον έναν, αλλά τους έφυγε!
Τα στοιχεία των δύο εκ των πέντε δραστών, ενός 29χρονου και ενός 21χρονου Ρομά από το Αριοχώρι, είναι γνωστά στις Αρχές και παρά τις εκτεταμένες αναζητήσεις χθες, μέχρι το βράδυ παρέμεναν άφαντοι. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές με κλοπές, ενώ η Αστυνομία αναζητά την ταυτότητα των άλλων τριών δραστών.
 
Με βαριοπούλα
Οι πέντε νεαροί Ρομά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, έφτασαν στην οδό Φραντζή στην Καλαμάτα με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το μεσημέρι από το χωριό Άρις, χωρίς όμως να έχει αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του ότι έχει αφαιρεθεί από το σημείο που το είχε αφήσει.
Ο ένας κρατούσε στα χέρια του μια μικρή βαριοπούλα και οι άλλοι τρεις τον βοήθησαν να σηκώσουν το ρολό ασφαλείας, με τον πέμπτο να έχει παραμείνει στο αυτοκίνητο. Παράλληλα, χτύπησαν με δύναμη την τζαμαρία με το σφυρί και την έσπασαν. Ο ένας μπήκε στο κατάστημα και άρπαζε ό,τι μπορούσε, ενώ οι άλλοι άρπαζαν απέξω.
Η δράση τους, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, δεν κράτησε ένα λεπτό, ενώ φεύγοντας γύρισαν δύο φορές πίσω: μία για να μαζέψουν κοσμήματα που τους είχαν πέσει και μία για να πάρουν μαζί το σφυρί που χρησιμοποίησαν.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, πρόλαβαν να αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 10-11.000 ευρώ.
 
Καταδίωξη
Ο συναγερμός είχε αρχίσει ήδη να χτυπά και περιπολικό της ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά διαπίστωσε αμέσως τη διάρρηξη. Ακριβώς την ίδια στιγμή ένα δεύτερο περιπολικό της ΟΠΚΕ είδε κοντά στο Μέγαρο Χορού, στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Κεφάλα, ένα αυτοκίνητο με πολλά άτομα να παραβιάζει το φωτεινό σηματοδότη και να φεύγει με ταχύτητα. Το όχημα δε σταμάτησε σε κανένα σήμα των αστυνομικών και άρχισε άγρια καταδίωξη. Ήδη οι αστυνομικοί που έκαναν την καταδίωξη είχαν ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους για τη διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο.
Το κυνηγητό έφτασε μέχρι το Πλατύ και οι πέντε δράστες με το κλεμμένο αυτοκίνητο μπήκαν στο χωριό. Μέσα στα στενά δρομάκια έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και χτύπησαν σε τοίχο σπιτιού. Εγκλωβίστηκαν από το όχημα της ΟΠΚΕ που τους ακολουθούσε και χωρίς να διστάσουν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, έκαναν όπισθεν και έπεσαν στο περιπολικό, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Αστραπιαία άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να τρέχουν. Πληροφορίες, πάντως, που δεν επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν αρχικά να ακινητοποιήσουν τον έναν, αλλά υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες κατάφερε να διαφύγει.
Τέλος, από την Αστυνομία δεν ανακοινώθηκε αν στο κλεμμένο όχημα υπήρξαν ευρήματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη